• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunizveidoto Baltijas–Amerikas Brīvības fondu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2010., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

23.09.2010., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunizveidoto Baltijas–Amerikas Brīvības fondu


Attēlā (pirmajā rindā no kreisās): ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Baltijas–Amerikas Brīvības fonda priekšsēdētāja Rozanna Ridžveja un fonda prezidents Kims Deviss kopā ar fonda vadību
Foto: Aivis Freidenfelds, VK

Šonedēļ Rīgā un Ņujorkā notika Baltijas–Amerikas Brīvības fonda (Baltic – American Freedom Foundation) atklāšana, kura mērķis ir finansiāli atbalstīt Baltijas valstu studentus un jaunos profesionāļus prakses iegūšanai ASV kompānijās un studiju turpināšanai ASV universitātēs, lai ar iegūtajām zināšanām un pieredzi sniegtu ieguldījumu Baltijas valstu izaugsmē. Otrdien, 21.septembrī, notika Baltijas–Amerikas Brīvības fonda valdes delegācijas tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Teikmani. Vienlaikus par fonda atklāšanu paziņoja arī ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, tāpat tiks paziņots Rīgā Baltijas Ministru padomes sanāksmes laikā.

Otrdien, 21.septembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar jaunizveidotā Baltijas–Amerikas Brīvības fonda vadību, lai pārrunātu fonda mērķus un darbību Latvijā un citās Baltijas valstīs.

Ministru prezidents pateicās par ASV iniciatīvu Baltijas–Amerikas Brīvības fonda nodibināšanā, tādējādi apliecinot ASV interesi Baltijas reģiona ilgtspējīgas izaugsmes un nākotnes nodrošināšanā. Premjers atzinīgi novērtēja fonda centrālā biroja izveidi Rīgā un izteica cerību, ka Baltijas–Amerikas Brīvības fonds veicinās ekonomiskās un korporatīvās saites starp jauniešiem Baltijas valstīs un ASV, kā arī stiprinās sadarbību akadēmisko zinātņu, izpētes un izglītības jomā.

Baltijas–Amerikas Brīvības fonda priekšsēdētāja Rozanna Ridžveja apliecināja, ka fonda darbība un ieguldījums Baltijas valstu jaunatnē ir konkrēts piemērs ASV un Baltijas valstu sadarbībai. Ministru prezidents augstu novērtēja stipendiju piešķiršanas nosacījumu – nepieciešamību vismaz divus gadus nostrādāt Latvijā, ieguldot iegūtās zināšanas un profesionalitāti valsts attīstībā un ekonomikā. Baltijas–Amerikas

Tāpat 21.septembrī notika Baltijas–Amerikas Brīvības fonda valdes delegācijas tikšanās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Teikmani. Ārlietu ministrijas valsts sekretārs pauda gandarījumu par fonda darbības uzsākšanu, kas vērtējama kā ASV praktisks ieguldījums Baltijas valstu konkurētspējas un izaugsmes veicināšanā, kā arī ASV valdības ieinteresētību reģiona ilgtspējīgā attīstībā.

Fonda priekšsēdētāja Rozanna Ridžveja un fonda prezidents Kims Deviss informēja, ka viens no fonda stipendiātu galvenajiem kritērijiem būs pretendenta motivācija pēc pieredzes iegūšanas ASV iegūtās zināšanas izmantot Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments;

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!