• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par vienoto Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Līgatnes novada amatpersonām un iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par vienoto Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu

14.septembrī Pasaules Veselības organizācijas Eiropas Reģionālās komitejas 60.sesijas laikā rīkotajā paneļdiskusijā veselības ministrs Didzis Gavars iepazīstināja tās dalībniekus ar Latvijā veiktajām strukturālajām reformām veselības nozarē, kā vienu no būtiskākajiem ieguvumiem minot vienotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izveidošanu.

Kā norādīja veselības ministrs Didzis Gavars: “Vienota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveide ir viens no stūrakmeņiem kvalitatīvas un izmaksu efektīvas veselības aprūpes nodrošināšanai. Dienesta operativitātes uzlabošana, brigāžu pietuvināšana iedzīvotājiem un uz pamatotiem kritērijiem izstrādātais hospitalizācijas plāns ir ieguvums gan pacientam, gan veselības aprūpes nozarei kopumā, jo pacientam uzreiz tiek nodrošināta labākā iespējamā medicīniskā palīdzība. Pacientam tas nozīmē ātrāku atlabšanu, bet veselības aprūpei – saimnieciskāku līdzekļu izlietojumu, kas ļauj nodrošināt kvalitatīvu ārstniecību vairāk iedzīvotājiem.”

NMPD izveide veikta, lai visā valstī nodrošinātu vienāda līmeņa neatliekamo medicīnisko palīdzību pirmsslimnīcas etapā un saīsinātu laiku, kurā nokļūst pie pacienta, jo dienests strādā pēc principa – uz izsaukuma vietu dodas tuvākā brigāde.

Strādājot vienotā sistēmā, pie pacienta operatīvi var tikt nosūtītas arī augstāka līmeņa specializētās mediķu brigādes (reanimācijas brigāde, intensīvās terapijas brigāde bērniem), kas iepriekš nebija visās pašvaldību NMP stacijās. Tāpat brigāžu mediķiem iespējams saņemt vecākā dežūrārsta atbalstu, konsultējoties medicīniskos jautājumos, lai labāk palīdzētu pacientam izsaukuma vietā vai pa ceļam uz slimnīcu.

Lai nodrošinātu operatīvu NMP izsaukumu izpildi, darbojas tiešā iezvana numurs 113, pa kuru iespējams izsaukt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi nepastarpināti visā valsts teritorijā.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!