• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Līgatnes novada amatpersonām un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2010., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.09.2010., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Līgatnes novada amatpersonām un iedzīvotājiem

14.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere reģionālās vizītes laikā Līgatnes novadā tikās ar tā iedzīvotājiem. Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijā nav neviena cilvēka, kas nezinātu, kas ir Līgatne. Prezidents pats ir uzzinājis par Līgatni jau 1.klasē no burtnīcām, uz kurām ir bijis Līgatnes papīrfabrikas vārds. Valsts prezidents atzīmēja, ka “Līgatne vienmēr ir atradusi, ar ko pievērst sev uzmanību – vai tas būtu rehabilitācijas centrs, padomju slepenais bunkurs vai dabas parks”.

Uzrunā iedzīvotājiem Valsts prezidents pateicās līgatniešiem par izturību pēdējos divos krīzes skartajos gados un aicināja iedzīvotājus piedalīties vēlēšanās. Saeimas vēlēšanas bija arī viena no tēmām, par ko visvairāk interesējās iedzīvotāji.

Runājot par Valsts prezidenta vīziju nākamajiem desmit gadiem, V.Zatlers kā lielāko problēmu atzīmēja demogrāfijas sliktos rādītājus un uzsvēra, ka visos līmeņos ir nepieciešams atbalstīt jaunās ģimenes, lai tās būtu daudzskaitlīgas.

Lai turpinātu sarunas par novada aktualitātēm, Valsts prezidents tikās ar domes deputātiem un pašvaldības iestāžu vadītājiem. Tikšanās laikā domes vadība atzīmēja, ka administratīvi teritoriālā reforma Līgatnes novadā ir veiksmes stāsts. Deputāti un pašvaldību vadītāji uzsvēra, ka iedzīvotāji ir apmierināti ar pārmaiņām, un atzīmēja, ka klientu apkalpošanas kvalitāte pašvaldībās ir ievērojami paaugstinājusies. Tikšanās laikā tika pārrunātas arī tūrisma attīstības iespējas Līgatnē.

Pievēršoties veselības jautājumiem, V.Zatlers iepazinās ar rehabilitācijas centra “Līgatne” darbību. Pārrunājot centra attīstības kritērijus ar darbiniekiem, tika diskutēts par jaunu mērķauditoriju piesaisti, kurām piedāvāt centra pakalpojumus, kā arī par jaunu investīciju piesaisti un konkurētspējas paaugstināšanu. Tikšanās laikā tika pārrunātas arī iespējas, kā nodrošināt to, lai Latvijas iedzīvotāji vairāk izmantotu Latvijā piedāvātās rehabilitācijas iespējas, nevis dotos uz kaimiņvalstīm.

Savukārt, lai iepazītos ar videi draudzīgu uzņēmējdarbību, Valsts prezidents apmeklēja Līgatnes papīrfabriku. Tā ir vienīgā papīrfabrika Latvijā, kas pārstrādā makulatūru jauna papīra ražošanai. Valsts prezidents papīrfabrikā tika iepazīstināts ar tās produkciju, ražošanas procesu, kurā uzsvars tiek likts uz inovatīvu produktu radīšanu, piemēram, melno papīru vai akvareļa papīru skolēniem. Ar V.Zatleru tika pārrunāta papīra ražošanas situācija valstī, kā arī īpaši diskutēts par motivāciju makulatūras savākšanai Latvijā, par likumdošanas normām atkritumu apsaimniekotājiem un iespējamo Valsts prezidenta kancelejas sadarbību ar Līgatnes papīrfabriku.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!