• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 9.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2010., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas, Igaunijas un Polijas prezidentu vizīti Latvijā un piedalīšanos drošības politikas forumā

Vēl šajā numurā

14.09.2010., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 9.septembrī

AM: Par nekustamā īpašuma Ventspilī nodošanu Iekšlietu ministrijas valdījumā

9.septembrī Ministru kabinetā (MK) valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais rīkojuma projekta “Par nekustamā īpašuma Ostas ielā 33, Ventspilī, nodošanu Iekšlietu ministrijas valdījumā”.

Īpašums sastāv no zemesgabala, armijas štāba ēkas un noliktavas. Līdz šim štāba ēkā atradās Jūras spēku flotiles Jūras novērošanas un sakaru dienests, kas turpmāk pārcelsies uz Liepāju, Roņu ielu 2.

Rīkojuma projekts paredz nekustamā īpašuma Ostas ielā 33, Ventspilī, nodošanu Iekšlietu ministrijas valdījumā, nodrošinot Valsts policijas un Valsts robežsardzes Ventspils struktūrvienības ar darbam piemērotām telpām.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

FM: Par tehniskiem grozījumiem politisko organizāciju gada pārskatu noteikumos

9.septembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Finanšu ministrijas sagatavots noteikumu projekts, kas paredz vienādot noteikumus par politisko organizāciju (partiju) un to apvienību gada pārskatiem ar Politisko organizāciju finansēšanas likumu un citos likumos noteikto.

Ar grozījumiem paredzēts novērst situāciju, kad Ministru kabineta (MK) noteiktie partiju un to apvienību gada pārskata iesniegšanas termiņi un nosacījumi ir atšķirīgi salīdzinājumā ar likumā noteikto.

Tā kā Politisko organizāciju finansēšanas likums nosaka, ka katru gadu ne vēlāk kā līdz 31.martam politiskā organizācija (partija) normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam gada pārskatu, bet Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei pēc partijas juridiskās adreses šā pārskata norakstu, tad attiecīgi tehniski grozīti tiek MK noteikumi par politisko organizāciju un to apvienību gada pārskatiem.

Grozījumus vēl skatīs un par tiem lems Ministru kabinetā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

SM: Par zemes iegādi valsts autoceļa posma Rīga–Koknese rekonstrukcijai

Lai īstenotu valsts autoceļa E22 posma Rīga (Tīnūži)–Koknese rekonstrukcijas projektu, Satiksmes ministrija (SM) iegādāsies vairākus zemesgabalus Ogres, Kokneses un Ķeguma novadā.

Zemesgabali, kuru kopējā platība ir 7,62 hektāri, tiks iegādāti par 35,3 tūkstošiem latu.

To īpašnieki ir piekrituši pārdot valstij īpašumus par taisnīgu atlīdzību, kas noteikta, pamatojoties uz sertificēta nekustamo īpašumu vērtētāja atzinumu. Līdz ar to pēc zemesgabalu iegādes tie tiks ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda SM personā.

Izdevumus, kas saistīti ar zemes vienību pirkšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā, segs no līdzekļiem, kas paredzēti SM budžeta apakšprogrammas “Kohēzijas fonda finansētie ierobežotās atlases VAS “Latvijas valsts ceļi” realizētie projekti (2007–2013)” projekta “E22 posma Rīga (Tīnūži)–Koknese būvniecība” īstenošanai.

Īstenojot autoceļa posma rekonstrukcijas projektu, tiks uzlabota satiksmes drošība, kā arī palielināta autoceļa caurlaidība.

To paredz 9.septembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts “Par zemes vienību pirkšanu valsts autoceļa E22 posma Rīga (Tīnūži)–Koknese rekonstrukcijas projekta īstenošanai”. Par to vēl lems valdība.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

VesM: Par jaunu ģimenes ārstu un pediatru prakšu atvieglotu atvēršanu

9.septembrī valsts sekretāru sanāksmē tālākai apstiprināšanai virzīti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas noteikumos, kas paredz atvieglot jaunu primārās veselības aprūpes (ģimenes ārstu un pediatru) prakšu atvēršanu, tādējādi uzlabojot pacientiem veselības aprūpes pieejamību.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredz pagarināt laika posmu, kurā jaunatvērtā primārās veselības aprūpes praksē jāreģistrē noteikts pacientu skaits. Šobrīd jaunatvērtām primārās aprūpes ārstu praksēm maksā fiksēto ikmēneša maksājumu līdz brīdim, kad tajā reģistrēto pacientu skaits sasniedz 600 – ģimenes ārstu praksēm un 300 – pediatru praksēm, bet ne ilgāk kā sešus mēnešus. Grozījumi paredz pagarināt šo laika periodu līdz deviņiem mēnešiem.

Tā kā ārstu apmeklējumiem ir sezonalitātes raksturs, tad jaunatvērtām praksēm var būt grūtības pusgada laikā reģistrēt nepieciešamo pacientu skaitu, kas būtiski apdraud to pastāvēšanu. Savukārt prakses slēgšanas gadījumā reģistrētajiem pacientiem būtu jāmeklē jauns ģimenes ārsts vai primārās veselības aprūpes pediatrs, kas pasliktinātu iedzīvotāju veselības aprūpes pieejamību. Tādēļ Veselības ministrija izstrādāja noteikumu grozījumu projektu, kas novērstu šādu situāciju.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

VidM: Par konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” nolikumu

9.septembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” nolikums.

Noteikumu projekts nosaka Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” nolikumu, vērtēšanas kritērijus un projektu pieteikšanas, izskatīšanas, apstiprināšanas un finansējuma piešķiršanas kārtību.

Konkursa īstenošanas mērķis ir veicināt SEG emisiju samazināšanu mājsaimniecību sektorā, atbalstot mikroģenerāciju, kurā izmantoti atjaunojamie energoresursi, lai nodrošinātu siltuma un elektrības piegādi mājsaimniecības vajadzībām.

Noteikumu projekts paredz, ka projektu iesniegumus varēs iesniegt privātmāju īpašnieki, kas ir fiziskas personas, uz kuru vārda reģistrēts īpašums Latvijas Republikas teritorijā, daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku pilnvarotas personas vai daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku pārstāvošas biedrības, kas ir fiziskas vai juridiskas personas, kuras rīkojas daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku vārdā.

Konkursa ietvaros atbalstāmās aktivitātes ir siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanas iekārtu rekonstrukcija vai nomaiņa, kuras rezultātā izmantojamie fosilie energoresursi tiek aizvietoti ar atjaunojamajiem energoresursiem, kā arī jaunu siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanas iekārtu iegāde un uzstādīšana siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamiem energoresursiem.

Konkursa ietvaros pieejamais finansējums ir 11 399 481 lats, kur vienam projektam pieejamais finanšu instrumenta finansējums dārza mājām, individuālām dzīvojamām mājām, vasarnīcām ar koka, mūra un mūra–koka ārsienām, dvīņu rindu un atsevišķu divdzīvokļu mājām – 7000 latu, savukārt daudzdzīvokļu mājām – 60 000 latu.

VidM: Par konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai ” nolikumu

9.septembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai” nolikums.

Starptautiskās emisiju tirdzniecības ietvaros 2009.gada 3.septembrī vides ministrs Raimonds Vējonis parakstīja noteiktā daudzuma vienību (NDV) pirkšanas līgumu ar starp Latvijas Republikas valdību un Spāniju, un 2009.gada 21.oktobrī – līgumu par noteiktā daudzuma vienību pirkšanu starp Latvijas Republikas valdību un Portugāles Republiku. Atbilstoši šo starptautisko līgumu nosacījumiem to rezultātā iegūto finansējumu ir paredzēts izlietot projektu iesniegumu atklātu konkursu organizēšanai, kas veicina siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju samazināšanu.

Izsludinātais noteikumu projekts nosaka Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai” nolikumu, vērtēšanas kritērijus un projektu pieteikšanas, izskatīšanas, apstiprināšanas un finansējuma piešķiršanas kārtību.

Konkursa mērķis ir oglekļa dioksīda emisiju samazināšana, ieviešot tehnoloģijas, kurās izmanto atjaunojamos energoresursus, siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai, kā arī nodrošinot pāreju no tehnoloģijām, kurās izmanto fosilos energoresursus, uz tehnoloģijām, kurās izmanto atjaunojamos energoresursus.

Atbalstītas tiks jaunas un inovatīvas tehnoloģijas ar plašu ieviešanas potenciālu Latvijā. Par attiecināmām tiks uzskatītas izmaksas, kas saistītas ar tehnoloģiju, kurās izmanto atjaunojamos energoresursus, iegādi un uzstādīšanu, piemēram, saules un vēja elektrostacijas elektroenerģijas ražošanai, ogļu katlu aizvietošanu ar šķeldas vai granulu katliem, saules kolektoru uzstādīšana ēkām siltā ūdens sagatavošanai, siltuma sūkņu ierīkošana utt.

Konkursa ietvaros pieejamais finanšu instrumenta finansējums ir 27 716 876 lati, kas sadalīts: 4 000 000 latu Latvijas Republikas pilsētu vai novadu pašvaldībām, valsts vai pašvaldību institūcijām un 23 716 876 latu Latvijas Republikā reģistrētiem komersantiem. Konkursa ietvaros vienam projektam pieejamais maksimālais finanšu instrumenta finansējums ir 1 500 000 latu.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!