• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Sveicot ģimenes Tēva dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2010., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 9.septembrī

Vēl šajā numurā

14.09.2010., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Sveicot ģimenes Tēva dienā

Lai atzinīgi novērtētu tos tēvus, kuri ar patiesu mīlestību un apzinību pilda savus pienākumus ģimenē, Labklājības ministrija sveic ģimenes Tēva dienā – 12.septembrī.

Labklājības ministrs Uldis Augulis uzsver: “Esmu pārliecināts, ka Latvijā ir ļoti daudz mīlošu un gādīgu tēvu, kas ikdienā sniedz savai ģimenei nenovērtējamu atbalstu. Tāpēc arī tēvi ir pelnījuši atzinīgus vārdus un dienu, kurā viņus īpaši godina visa ģimene un sabiedrība kopumā. Neraugoties uz ikdienas rūpēm, šī īpašā diena vīriešiem atgādinās – būt par tēvu ir būt laimīgam! Ceru, ka svinības par godu tēviem kļūs tikpat būtiska tradīcija kā Mātes diena.”

Tēva dienu Latvijā oficiāli svin kopš 2009.gada. Tomēr šai dienai ir jau simts gadu ilgas tradīcijas un to atzīmē daudzviet pasaulē, piemēram, ASV, Vācijā, Lietuvā, Igaunijā, Īrijā u.c.

Ieceri noteikt Tēva dienu par atzīmējamu dienu izteica nu jau likvidētā Bērnu un ģimenes lietu ministrija. Pēc tās veiktās aptaujas datiem, minētās dienas ieviešanu atbalstīja 137 748 cilvēki, kas bija 92,25% no visiem balsojušajiem.

Mātes dienu un Ģimenes dienu Latvijā svin maijā.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!