• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par valsts apmaksātās veselības aprūpes izmaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2010., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 7.septembrī

Vēl šajā numurā

10.09.2010., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par valsts apmaksātās veselības aprūpes izmaksām

Iedzīvotāji sākuši aktīvi iepazīties ar jaunizveidotajiem e-veselības pakalpojumiem portālā www.Latvija.lv, kurā bez maksas iespējams uzzināt, kāda ārstēšana vai izmeklējumi ir veikti un cik valsts un pats pacients par tiem ir samaksājis. Šā pilotprojekta galvenais sākuma mērķis ir sniegt iespēju iedzīvotājiem iegūt informāciju par valsts izmaksām katrā konkrētā ārstēšanās vai izmeklēšanas brīdī, kā arī mudināt pacientu vairāk interesēties par sev veiktajiem izmeklējumiem, saņemtajiem medicīniskajiem rezultātiem un nozīmēto terapiju. Lai pacientam, iepazīstoties ar šiem datiem, nerastos neskaidri jautājumi, aicinām arī ārstniecības personas pievērst papildu uzmanību tam, vai pacients ir izpratis paredzamo ārstēšanas gaitu un plānotos izmeklējumus, kā arī iepazinies ar iegūto izmeklējumu rezultātiem. Jāatzīmē, ka ģimenes ārstu darbu atvieglošanai saistībā ar pacientu aprūpi un informēšanu no 2011.gada janvāra visām ģimenes ārstu praksēm būs iespēja piesaistīt otru medicīnas māsu.

Kā norāda veselības ministrs Didzis Gavars: “E-veselības projekta sniegtās iespējas ir atzinīgi vērtējamas gan no sabiedrības informēšanas, gan ārstniecības personu darba atslogošanas viedokļa. Sabiedrībā nereti ir maldinošs priekšstats, neizpratne un neapmierinātība par ārstniecības budžeta izlietojumu, saskaroties ar nepieciešamību maksāt pacienta iemaksu, kas sedz vien nelielu daļu no kopējām ārstniecības izmaksām. Iegūstot pilnu informāciju par veiktajiem izmeklējumiem, manipulācijām un to kopējām izmaksām, pacients ne vien labāk izpratīs veselības nozares budžeta izlietojumu, bet arī būs motivēts vairāk interesēties par savu veselību.”

Tā kā šie pakalpojumi vēl notiek pilotprojekta ietvaros, iespējamas arī kļūdas, pie kuru novēršanas jau strādā Veselības ekonomikas centra speciālisti.

Datu meklēšanas ceļvedis: www.latvija.lv → sadaļa “E-pakalpojumi” → sadaļa “Ģimene, bērni, veselība, sociālie pakalpojumi” → jāizvēlas attiecīgais e-pakalpojums: “Mani valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi, “Mans ģimenes ārsts”, “Manu jaundzimušo bērnu dati”, “Mani dati cukura diabēta pacientu reģistrā”.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!