• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Šveices Stipendiju fonda konkursu jaunajiem zinātniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2010., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu

Vēl šajā numurā

08.09.2010., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Šveices Stipendiju fonda konkursu jaunajiem zinātniekiem

Latvijā ir izsludināts pirmais Šveices programmas Stipendiju fonda konkurss, kas dod iespēju doktorantiem un jaunajiem zinātniekiem pieteikties pētniecības darba stipendijām Šveices zinātniskajās institūcijās. Konkursu 1.septembrī ir izsludinājusi Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Stipendiju fonda mērķis ir paaugstināt Latvijas pētnieku zinātnisko kapacitāti un veicināt ilgtspējīgu zinātnisko sadarbību starp Latviju un Šveici. Kopējais Stipendiju fonda aktivitātēm pieejamais finansējums ir 1,85 miljoni Šveices franku jeb 850 tūkstoši latu, kas ir 100% Šveices finansējums.

Pieteikumus var iesniegt divu mēnešu laikā – līdz 1.novembrim.

Stipendiju fonda finansējums tiek piešķirts divām aktivitātēm:

• pētījumu veikšanai Šveices zinātniskajās institūcijās doktorantūras studentiem un tiem jaunajiem zinātniekiem, kuri turpina pēcdoktorantūras pētījumus;

• īstermiņa vizītēm, kas paredzētas gan Latvijas, gan Šveices pētniekiem, kuri darbosies kā mentori doktorantūras studentiem, vai jaunajiem zinātniekiem, kuri saņems stipendijas Stipendiju fonda ietvaros.

Doktorantam vai jaunajam zinātniekam, kas piedalās konkursā, ir jāpārstāv kāda Latvijas zinātniskā institūcija. Turklāt projektu pieteikumu iesniedz nevis pats doktorants vai jaunais zinātnieks, bet gan Šveices uzņemošās institūcijas doktoranta vai jaunā zinātnieka mentors. Šveices Stipendiju fonda darba valoda ir angļu.

Doktorantiem stipendijas ilgums ir no 6 līdz 24 mēnešiem, jaunajiem zinātniekiem – no 6 līdz 18 mēnešiem, savukārt mentoriem – pieredzes apmaiņas vizītei līdz piecām dienām.

Vidējais sešu mēnešu stipendijas apmērs doktorantūras studentiem ir plānots 25 000 Šveices franku jeb 13 500 latu, savukārt sešu mēnešu stipendijas apmērs jaunajiem zinātniekiem – 40 000 Šveices franku jeb 21 600 latu. Īstermiņa vizītei ir plānots piešķirt līdz 2500 Šveices franku jeb 1350 latu.

Stipendiju fonds tiek ieviests Šveices SCIEX (Scientific Exchange) programmas ietvaros, kas ir daļa no Šveices finansiālā ieguldījuma jaunajās ES dalībvalstīs. Latvija ir viena no astoņām ES valstīm, kas piedalās šajā programmā. Stipendiju fonda ieviesējs ir Šveices institūcija – the Rectors’ Conference of the Swiss Universities (CRUS), savukārt fonda ieviešanu Latvijā koordinē VIAA.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!