• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas unikālā pagātne starptautiskajos dokumentos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.1999., Nr. 41/42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas unikālā pagātne starptautiskajos dokumentos (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.02.1999., Nr. 41/42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas unikālā pagātne starptautiskajos dokumentos

Vakar, 11.februārī, Latvijas Valsts vēstures arhīvā atklāja izstādi "Latvijas valstij 80", kā arī tika svinēta grāmatas "Dokumenti par Latvijas valsts starptautisko atzīšanu, neatkarības atjaunošanu un diplomātiskajiem sakariem 1918–1998" klajā nākšana.

Izstāde izveidota, sadarbojoties Latvijas Valsts vēstures arhīvam, Somijas Nacionālajam arhīvam un Latvijas vēstniecībai Somijā. Tajā izmantoti Latvijas Valsts vēstures arhīva dokumenti, foto un kino materiāli, kā arī dokumentu kopijas no Latvijas Ārlietu ministrijas arhīva.

Izstādē aplūkojami Latvijas ārpolitiskie lēmumi 20.gs. 20.–30.gados un attiecības ar Somiju, kā arī neatkarības atgūšana 90.gados un starpvalstu attiecību atjaunošana ar Somiju. Mūsu valsts vēsturi varam izzināt caur dokumentālajām liecībām.

No noslēgtajiem draudzības līgumiem, notām, kuras apliecina Latvijas de iure atzīšanu no citu valstu puses, kā arī noslēgtajām tirdzniecības vienošanām. Ekspozīcija tapusi ar zinātnieku, arhīvistu un diplomātu pūlēm. Viņiem šajā reizē tika izteikta lielum lielā pateicība par ieguldīto darbu.

Apkopotie izstādes materiāli lasāmi izdotajā grāmatā, kuru Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs nodēvēja par "pieminekli Latvijai, kas apliecina mūsu pagātni un tās spēku".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!