• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 30.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2010., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/216063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 31.augustā

Vēl šajā numurā

02.09.2010., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 30.augustā

IeM: Par grozījumiem Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā

30.augustā Ministru kabineta komiteja atbalstīja likumprojektu “Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”, paredzot izslēgt no likuma pārejas noteikumiem punktu, kas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) uzdeva no 2011.gada sākt pildīt jaunu funkciju – organizēt un veikt meža ugunsgrēku ierobežošanas darbus.

Grozījumi izstrādāti, ņemot vērā situāciju, ka meža ugunsgrēku ierobežošanas pārņemšanai VUGD nav piešķirts nekāds finansējums un VUGD rīcībā nav atbilstoša tehniskā nodrošinājuma. Līdz ar to, ja VUGD pārņemtu atbildību par mežu ugunsgrēku likvidēšanu, tad tiktu apdraudēta Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā un Civilās aizsardzības likumā noteikto funkciju pienācīga izpilde. Kā sekas tam var būt paaugstināts apdraudējums cilvēkiem, īpašumam, videi, jo bieži VUGD nevarētu ierasties izsaukuma vietā normatīvajos aktos noteiktajā laikā.

Patlaban Valsts meža dienests atklāj, ierobežo un likvidē meža ugunsgrēkus, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests iesaistās meža ugunsgrēku ierobežošanā un likvidēšanā saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību. Neraugoties uz to, ka VUGD veicamās funkcijas ir paplašinātas, valsts finansējums ir samazināts par sešiem miljoniem latu un dienesta reorganizācijas gaitā veikta amatpersonu un darbinieku skaita samazināšana par 252 cilvēkiem, VUGD savu iespēju robežās turpinās ugunsnedrošajā laikposmā sniegt atbalstu Valsts meža dienestam meža ugunsgrēku ierobežošanā.



 

IeM: Par Valsts civilās aizsardzības plāna projektu

30.augustā Ministru kabineta komitejas sēdē akceptēts Valsts civilās aizsardzības plāna projekts, kurā veikti vairāki precizējumi, piemēram, nosakot apdraudējuma “Plūdi” raksturojumu sakarā ar pavasara plūdiem, kā arī iekļaujot plānā plūdu apdraudēto vietu sarakstu.

Plānā arī precizēta Veselības ministrijas padotībā esošo iestāžu iesaistīšana preventīvajos, gatavības, reaģēšanas un seku likvidēšanas neatliekamajos pasākumos. Tāpat papildināts plānā iekļautais saraksts ar valsts un reģionālās nozīmes paaugstinātas bīstamības objektiem.

Pēc Vides ministrijas priekšlikumiem plānā precizēts komersantu saraksts, uz kuriem attiecas Ministru kabineta 2005.gada 19.jūlija noteikumi Nr.532 “Noteikumi par rūpniecisko avāriju riska novēršanas kārtību un riska samazināšanas pasākumiem”.

Precizēts arī apdraudējuma “Radiācijas avārijas” raksturojums sakarā ar Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanu. Precizēti arī plāna pielikumi sakarā ar kopējās elektriskās jaudas izmaiņām atomelektrostacijās un valsts nozīmes jonizējošā starojuma objekta nosaukuma maiņu, kā arī plāns papildināts ar atomelektrostaciju sarakstu, kuras nodotas demontāžai.

Balstoties uz Veselības ministrijas priekšlikumiem, koriģēts plāna pielikums “Bīstamās infekcijas slimības un citu infekcijas slimību ar ievērojamu un grūti kontrolējamu infekcijas izplatīšanās potenciālu uzliesmojumi (to draudi) un masveida saindēšanās”.

Valsts civilās aizsardzības plāns ir izstrādāts, lai nodrošinātu saskaņotu vadības, glābšanas dienestu un attiecīgu institūciju rīcību palīdzības sniegšanā iedzīvotājiem un seku likvidēšanas neatliekamo pasākumu veikšanā iespējamo katastrofu, militāra iebrukuma vai kara gadījumā, lai mazinātu kaitējumu cilvēkiem, īpašumam un videi.

Iekšlietu ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!