• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot skolēnus, studentus un skolotājus Zinību dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2010., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/216059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par Mikrouzņēmumu nodokļa likuma stāšanos spēkā

Vēl šajā numurā

02.09.2010., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veiksmīgu jauno mācību gadu vēlot skolēniem, studentiem un skolotājiem 1.septembrī – Zinību dienā

1.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja Rīgas 49.vidusskolu. Sveicot skolēnus, pedagogus un bērnu vecākus, viņš novēlēja skolai veiksmīgu skolas 90.gadskārtas mācību gadu un atzinīgi novērtēja skolas augsto mācību kvalitāti. Ministru prezidents, Rīgas 49.vidusskolas direktors Juris Liepiņš un divpadsmitās klases skolēni, ar pirmo zvanu skolā ievedot pirmklasniekus (attēlā pa kreisi). Savukārt, lai novēlētu veiksmi jaunajā mācību gadā gan skolēniem, gan skolotājiem, Valsts prezidents Valdis Zatlers 1.septembrī viesojās divās skolās – Majoru pamatskolā, Jūrmalā, un Salaspils 2.vidusskolā. Uzrunājot sabiedrību, viņš novēlēja sekmes jaunajā mācību gadā, īpaši pirmklasniekiem, kas pēc vasaras priekiem mācīsies dzīvei nepieciešamās zināšanas. Tā kā skolēniem mācību laiks ir arī iespēja iepazīties citam ar citu, Valdis Zatlers novēlēja katram sameklēt daudz draugu. Majoru pamatskolā (attēlā pa labi) Valsts prezidents novadīja pirmo jaunā mācību gada stundu divu 9.klašu skolēniem, pārrunājot Zinību dienas un citu valsts svētku nozīmi
Foto: Aivis Freidenfelds, Valsts kanceleja; Toms Kalniņš, VPK

 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis:

Godātie skolotāji, skolēni, bērnu vecāki un vecvecāki!

1.septembris ir svētki ikvienam neatkarīgi no tā, kādā statusā un kādā sociālajā lomā mēs paši konkrētajā dzīves posmā esam. Vai tie ir skolas gadi, vai pirmais vai divpadsmitais 1.septembris, vai tā ir skolēnu vecāka vai vecvecāka loma, vai tā ir profesija skolotājs – pirmā mācību gada diena ir īpaša diena.

1.septembris ir arī jauna darba gada sākums visai skolēnu, studentu, pedagogu un mācībspēku saimei, kas saistās ar jaunu apņemšanos, tālejošiem plāniem un mērķiem. Līdzīgi kā ikviena jauna kalendārā gada sākumā arī 1.septembrī mūsu domās ir gan prieks, gan satraukums, gan cerības, ka šis gads būs labāks par aizvadīto. Un ja mēs paši to stingri vēlēsimies, tad rezultāts noteikti būs. Vienmēr atcerieties, ka skolā gūtās zināšanas un pieredze ir pamats visai turpmākajai dzīvei. Skolas laiks ir kā starta pozīcija pirms garas distances, kura nozīme cilvēka intelektuālajā un profesionālajā izaugsmē nereti ir izšķiroša.

Jaunajā mācību gadā novēlu visiem sekmes, neatlaidību un stingru apņemšanos sasniegt mērķus, cieņu un savstarpēju sapratni vienam pret otru, bet pats galvenais – spēju pašiem rast prieku par to neaizmirstamo laiku, ko pavadāt skolā!

Veiksmīgu Jums jauno mācību gadu!



 

Kultūras ministrs Ints Dālderis:

Mūzikas un mākslas skolām Latvijā ir senas tradīcijas, uzkrāta bagāta pieredze un pašlaik būtiskākais ir saglabāt kultūrizglītības prestižu un kvalitāti. Kultūras nozarē profesionālās ievirzes izglītība ir viena no svarīgākajām prioritātēm, jo uzskatu, ka mūzikas un mākslas skolām ir potenciāls gan izskolot jaunos talantus, gan arī dot iespēju bērnu un jauniešu vispārējai radošai attīstībai. Radošas personības nākotnē spēs radīt Latvijā produktus ar augstu pievienoto vērtību, līdz ar to vispusīga un moderna kultūrizglītība ir solis uz ekonomikas augšupeju ilgtermiņā.

Novēlu audzēkņiem, pedagogiem, mūzikas un mākslas skolu, vidusskolu un augstskolu vadītājiem radošu mācību procesu un sekmīgu jauno mācību gadu!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!