• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - ir iznākušas 14.a un 14.b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1999., Nr. 36/37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - valstsvīru sarunās Helsinkos

Vēl šajā numurā

09.02.1999., Nr. 36/37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — ir iznākušas 14.a un 14.b burtnīca

 

Pagājušā gada nogalē, 17.decembrī, Saeimā tika ratificēts Marakešas līgums par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu. Šo dokumentu jūs varat lasīt starptautisko līgumu 14.burtnīcā, kas tapusi "Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas apgādā. Burtnīca šoreiz ir iznākusi divās daļās: 14.a — latviešu valodā (168 lpp.) un 14.b — angļu valodā (176 lpp.).

Vienojoties par Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) izveidošanu, līgumslēdzējas puses apņēmušās izveidot integrētu, dzīvotspējīgu un ilgstošu daudzpusējo tirdzniecības sistēmu, kas ietvertu Vispārējo vienošanos par tarifiem un tirdzniecību, agrāko tirdzniecības liberalizācijas mēģinājumu rezultātus un visus Daudzpusējo tirdzniecības sarunu Urugvajas raunda rezultātus, kā arī saglabāt pamatprincipus un veicināt to mērķu sasniegšanu, kas ir šīs daudzpusējās tirdzniecības sistēmas pamatā. Līgumā noteikts, ka PTO nodrošina šī Līguma un daudzpusējo tirdzniecības līgumu īstenošanu, administrēšanu un darbību. Lai panāktu lielāku saskaņotību pasaules ekonomikas politikas veidošanā, PTO sadarbojas attiecīgi ar Starptautisko valūtas fondu, Rekonstrukcijas un attīstības banku un ar to izveidotajām institūcijām.

1998.gada 14.oktobrī Latvija vienbalsīgi tika uzņemta Pasaules tirdzniecības organizācijā. Līdz ar to mūsu valsts ir ieguvusi virkni ļoti būtisku priekšrocību savu ārējo ekonomisko sakaru attīstīšanai. PTO garantē godīgu konkurenci 131 valsts tirgū, un Latvijas līdzdalība šajā organizācijā dod mūsu ražotājiem pārliecību, ka ārzemju tirdzniecības partneri vadās pēc stabilas likumdošanas, jo PTO savām dalībvalstīm nosaka vienotu likumu un normu kopumu.

Visi interesenti izdevumu, kurā ievietots līgums par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu, var nopirkt "Latvijas Vēstneša" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas krustojumā) vai laikraksta redakcijā.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!