• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot kultūras nozares finansēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2010., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot rīdziniekus pilsētas svētkos

Vēl šajā numurā

24.08.2010., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot kultūras nozares finansēšanu

19.augustā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar kultūras un mākslas nozaru pārstāvjiem, lai pārrunātu esošo situāciju katrā nozarē, kā arī atbildētu uz jautājumiem par 2011.gada un vidēja termiņa perspektīvām kultūras nozares finansēšanā un attīstībā.

Atklājot diskusiju, Ministru prezidents uzsvēra, ka kultūras jomas jautājumi un problemātika ir jāvērtē nacionālās identitātes skatījumā un šo uzstādījumu jāsaglabā arī, gatavojot 2011.gada budžetu.

V.Dombrovskis klātesošajiem apstiprināja, ka neredz pamatojumu Kultūras ministrijas likvidēšanai vai apvienošanai ar kādu citu ministriju. Vienlaikus valdības vadītājs informēja, ka kultūras finansējums nākamgad būtu jāsaglabā šī gada līmenī, ko lielā mērā būtu iespējams nodrošināt, balstoties uz papildu finansējuma piešķiršanu Nacionālās bibliotēkas būvniecībai šajā gadā.

Optimizējot būvniecības izmaksas, nākamgad citas kultūras nozares varētu gūt atbalstu.

Izprotot to, ka ir jāturpina budžeta sabalansēšana, kultūras un mākslas nozaru pārstāvji, kuri vienlaikus apvienojušies biedrībā “Laiks kultūrai”, izteica vēlmi veikt optimālus, nevis mehāniskus tā veidošanas instrumentus, ņemot vērā arī šo nozaru darbības plānošanas specifiku.

Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars pauda viedokli, ka kultūra ir tā joma, ar kuru Latvija pat krīzes apstākļos var konkurēt pasaules līmenī, vienlaikus arī pelnot un maksājot budžetā nodokļus.

Visi diskusijas dalībnieki atzina, ka kultūra ne vien saliedē sabiedrību, bet arī veicina uzticību Latvijas ekonomikai – eksporta, tūrisma attīstībai.

Vienlaikus kultūras patēriņš Latvijā ir ievērojami piesātinātāks nekā daudzās citās valstīs.

Diskusija notika pēc Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes ierosinājuma.

Līga Krapāne,
Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!