• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Par valsts pasūtījuma programmas "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas reģionālo vides pārvalžu un valsts rezervātu autotransporta attīstība" izpildes gaitu 1997.gadā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1998., Nr. 142/143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-92/98

Par Zemkopības ministrijas pārziņā esošās bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" finansiālo un saimniecisko darbību

Vēl šajā numurā

20.05.1998., Nr. 142/143

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1–2–57/98

Pieņemts: 12.05.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1–2–57/98

Rīgā 1998.gada 12.maijā

"Par valsts pasūtījuma programmas "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas reģionālo vides pārvalžu un valsts rezervātu autotransporta attīstība" izpildes gaitu 1997.gadā"

Kolēģijas sēdē piedalījās: kolēģijas priekšsēdētājs departamenta direktors V.Grasis; kolēģijas locekļi Dz.Levrence, J.Āboliņš, D.Timšāne, R.Strods, L.Ceimere; sekretāre L.Cildermane, Valsts kontroles revidents J.Tenbergs

Izskatot darba grupas sagatavotos pārbaudes materiālus par valsts pasūtījuma programmas "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas reģionālo vides pārvalžu un valsts rezervātu autotransporta attīstība" izpildes gaitu 1997.gadā" un uzklausot uzaicināto personu paskaidrojumus, Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģija

konstatēja:

1. Ar LR MK 1997.gada 5.marta rīkojumu Nr.106 "Par valsts investīciju projektiem, kas finansējami no valsts pamatbudžeta" VARAM, saskaņā ar iesniegto projekta pieteikumu tika piešķirts finansējums programmas "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas reģionālo vides pārvalžu un valsts rezervātu autotransporta attīstība" realizēšanai Ls 200 tūkst.

2. Saskaņā ar VARAM apstiprināto finansēšanas plānu 1997.gadam minētās programmas realizēšana tika paredzēta divu apakšprogrammu ietvaros: "Vides politikas realizācija reģionos" (kods 02.04) Ls 192 tūkst. apmērā un "Dabas aizsardzība" (kods 02.05) Ls 8 tūkst. apmērā.

3. Ar mērķi efektīvāk izmantot valsts investīciju līdzekļus tika noorganizēts valsts pasūtījuma piešķiršanas un realizācijas process, iekļaujot kopfinansējumā arī Latvijas Vides aizsardzības fonda (VAF) līdzekļus.

4. Izmantojot VARAM un VAF kopfinansējumu Valsts investīciju programmas "VARAM reģionālo Vides pārvalžu un valsts rezervātu autotransporta attīstība" realizācijas gaitā 1997.gadā no SIA "Auto grupa TBF" iepirktas 24 NISSAN markas automašīnas un no v/u "Latvijas valdības autobāze" 8 VOLVO markas automašīnas par kopējo summu Ls 302,9 tūkst., no kuriem Ls 200 tūkst. valsts budžeta līdzekļi un Ls 102,9 tūkst. VAF līdzekļi.

5. Vienlaikus ar valsts investīciju projektu 1997.gadā tika īstenota ministrijai pakļauto institūciju un VAF autotransporta attīstība, iepērkot 8 NISSAN markas automašīnas par Ls 70,1 tūkst., no kuriem VARAM budžeta programmas "Būvniecība" līdzekļi Ls 8,6 tūkst., pārējie VAF līdzekļi.

6. Valsts pasūtījuma piešķiršanai nav izmantota likumā paredzētā pasūtījuma izpildes tiesību piešķiršanas pamatmetode — izsole, kas neveicināja iespējami plaša piegādātāju loka iesaistīšanu pasūtījuma izpildē un nenodrošināja brīvas konkurences iespējas starp pretendentiem, lai sasniegtu pamatmērķi — pasūtījuma izpildi ar valstij visizdevīgākajiem noteikumiem.

7. Konkursa norises procesā nav izpildītas LR likuma "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu" un LR Ministru kabineta 1997. gada 20. marta noteikumu Nr.98 "Par izsolēm un konkursiem valsts un pašvaldību pasūtījumu piešķiršanai" prasības:

7.1. publikācijas par uzaicinājumu piedalīties konkursā bija nepilnīgas un nesavlaicīgas;

7.2. konkursa pretendentiem netika piešķirts pietiekami ilgs termiņš kvalifikācijas pārbaudes dokumentu sagatavošanai;

7.3. konkursa procedūras laikā mainīta pretendentu vērtēšanas sistēma, automašīnu skaits un modeļi;

7.4. konkursa nolikumā netika izstrādāti algoritmi (formulas) pretendentu piedāvājumu kritēriju novērtēšanai, kas nedeva iespēju objektīvi novērtēt iesniegto piedāvājumu variantus;

7.5. lai gan iesniegumu pieņemšanas protokolā minēts, ka visu iesniegto piedāvājumu noformējums atbilst konkursa nolikumam, divi pretendenti tika noraidīti tādēļ, ka piedāvājumi atrodas neaizzīmogotās aploksnēs.

8. Likumu un normatīvo aktu nepietiekami precīza un kļūdaina piemērošana valsts pasūtījuma norisē nedod pamatu secināt, ka ievērots visizdevīgākais piedāvājums.

9. VARAM un SIA "Autogrupa TBF" 1997. gada 15. augustā noslēgtā līguma Nr.571 administrēšanā pieļauti trūkumi, kā rezultātā piegādes līguma izpildē pieļautas atkāpes no līguma nosacījumiem.

Kolēģija nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr.5.1.-2-57/98.

2. Uzdot VARAM un VAF valsts pasūtījumu realizācijas organizēšanā ievērot LR likuma "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu" un citu normatīvo aktu prasības, lai nodrošinātu piešķirtā finansējuma izmantošanu ar valstij visizdevīgākajiem nosacījumiem.

3. Ieteikt LR Finansu ministrijas Valsts un pašvaldību pasūtījuma uzraudzības departamentam sagatavot metodiskos norādījumus biežāk lietojamo valsts pasūtījumu veidu — celtniecības, tehnikas iegādei u.c. — izsoļu (konkursu) organizēšanai, kā arī precizējumus, kādos gadījumos izsoles aizstājamas ar konkursiem.

4. Revīzijas materiālus nosūtīt VARAM, VAF un LR Finansu ministrijai.

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamentā saskaņā ar likumu "Par Valsts kontroli".

Kolēģijas priekšsēdētājs V.Grasis

Kolēģijas locekļi: Dz.Levrence, J.Āboliņš, D.Timšāne, L.Ceimere, R.Strods

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!