• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemkopības ministrijas pārziņā esošās bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" finansiālo un saimniecisko darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1998., Nr. 142/143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-36/98

Par Zivju fonda līdzekļu izlietojumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un tās institūcijās

Vēl šajā numurā

20.05.1998., Nr. 142/143

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 29.04.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-92/98

Rīgā 1998.gada 29.aprīlī

Par Zemkopības ministrijas pārziņā esošās bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" finansiālo un saimniecisko darbību

Kolēģijas sēdē piedalījās: kolēģijas priekšsēdētājs departamenta direktors V.Grasis; kolēģijas locekļi Dz.Levrence, J.Āboliņš, L.Ceimere, R.Strods, D.Timšāne; Valsts kontroles darbinieki vecākā valsts revidente I.Atvare, valsts revidente L.Kleinholfa;

Sēdes gaitu protokolēja valsts revidenta palīdze K.Augstkalne.

Uzaicinātie: Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks V.Elksnis; BOVU "Lauksaimnieku centrs" grāmatvede M.Muižniece.

Izskatot revīzijas materiālus par Zemkopības ministrijas pārziņā esošās bezpelņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" finansiālo un saimniecisko darbību un uzklausot uzaicināto personu paskaidrojumus, Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta

kolēģija konstatēja:

1. 1997.gada 26.martā LR Ministru kabinets izdeva rīkojumu Nr.140 par bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" nodibināšanu, lai nodrošinātu Zemkopības ministrijas īpašumā un valdījumā esošās kustamās un nekustamās mantas saglabāšanu un efektīvu izmantošanu, nosakot uzņēmuma pamatkapitālu Ls 2000 apmērā, kas tiek iedalīts no valsts budžetā Zemkopības ministrijas apakšprogrammai "Centrālais aparāts" paredzētajiem līdzekļiem un nodot valsts uzņēmumu Zemkopības ministrijas pārziņā.

2. Pamatojoties uz LR Zemkopības ministrijas rīkojumu Nr.99, 1997.gada 4.aprīlī apstiprināti bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" statūti. LR Uzņēmumu reģistrā uzņēmums reģistrēts 1997.gada 21.aprīlī ar reģistrācijas Nr.000333835.

3. "Lauksaimnieku centrs" statūtos noteikts, ka uzņēmums darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem "Par bezpeļņas organizāciju", "Par valsts uzņēmumu", "Par uzņēmējdarbību" un citiem LR likumiem, normatīvajiem aktiem un uzņēmuma statūtiem. Statūtos noteiktie bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" galvenie darbības virzieni — Zemkopības ministrijas īpašumā un valdījumā esošās un "Lauksaimnieku centram" nodotās kustamās un nekustamās mantas saglabāšanas un izmantošanas nodrošināšana, efektīva Zemkopības ministrijas īpašumā esošā un iznomātā autotransporta ekspluatācijas nodrošināšana, līgumu sagatavošana par Zemkopības ministrijas īpašumā un valdījumā esošās kustamās un nekustamās mantas iznomāšanu, iznomāto objektu izmantošanas kontrole netiek pildīta.

4. Kopš uzņēmuma dibināšanas brīža reāli tiek pildītas funkcijas, kuras atrunātas 1998.gada 28.februārī noslēgtajā līgumā nr.1 un ir tikai neliela daļa no uzņēmuma statūtos noteiktajām.

5. Visā uzņēmuma darbības laikā Zemkopības ministrija bezpeļņas organizācijai valsts uzņēmumam "Lauksaimnieku centrs" bilancē nav nodevusi nekādus pamatlīdzekļus.

6. Pārskata gadā uzņēmums darbojas ar peļņu, ko būtiski palielina peļņas un zaudējumu aprēķina ārkārtas ieņēmumos iekļautā automašīna Audi 80 , kuru Zemkopības ministrija bezatlīdzības kārtībā piešķir uzņēmumam. Uzrādītajai peļņai nav ekonomiska pamatojuma.

Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģija, izvērtējot revīzijas materiālus,

nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr.5.1-2-92/98.

2. Bezpeļņas organizācijai valsts uzņēmumam "Lauksaimniecības centrs" nodrošināt statūtos paredzētos darbības virzienus.

3. Zemkopības ministrijai pārskatīt lēmmu par Audi 80 dāvinājumu — iekļaut bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Lauksaimnieku centrs" pamatkapitālā.

4. BOVU "Lauksaimniecības centrs" grāmatvedības uzskaitē peļņas un zaudējumu aprēķinā uzrādīt ekonomiski nopamatotu peļņu.

5. Revīzijas aktu un kolēģijas lēmumu nosūtīt LR Zemkopības ministrijai, bezpeļņas organizācijai valsts uzņēmumam "Lauksaimnieku centrs".

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamentā saskaņā ar likumu "Par Valsts kontroli".

Kolēģijas priekšsēdētājs V.Grasis

Kolēģijas locekļi: Dz.Levrence, J.Āboliņš, L.Ceimere, R.Strods, D.Timšāne

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!