• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas pilsoņu atsaucību jaunu pasu saņemšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2010., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrija: Par papildu darbiniekiem Latvijas pārstāvniecībās

Vēl šajā numurā

03.08.2010., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas pilsoņu atsaucību jaunu pasu saņemšanā

30.jūlijā Amerikas Savienotajās Valstīs beidzies mobilo pasu darbstaciju projekts. Tā ietvaros mēneša laikā ASV dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem tika nodrošināta iespēja saņemt Latvijas pases septiņās pilsētās: Bostonā, Klīvlendā, Čikāgā, Mineapolē, Sietlā, Losandželosā un Ņujorkā. Pavisam tika apkalpoti 709 apmeklētāji, no kuriem 448 bija pieteikušies šim pakalpojumam iepriekš, bet 261 izšķīrās izmantot šo iespēju jau projekta norises laikā ASV.

Bostonā tika pieņemti dokumenti un biometrijas dati pasu saņemšanai no 64 Latvijas pilsoņiem, Klīvlendā – 62, Čikāgā – 173, Mineapolē – 83, Sietlā – 56, Losandželosā – 96, Ņujorkā – 175.

No visiem pasu pieteikumiem 269 gadījumos šī bija pirmreizēja pases izsniegšana, 150 gadījumos – līdzšinējā pase nebija derīga ceļošanai, 211 – beidzies derīguma termiņš. Vēl citi gadījumi – iepriekšējā pase zudusi, mainījies personas vārds vai uzvārds, persona vēlas jaunā parauga Latvijas pasi ar biometrijas datiem. Tādējādi jau šobrīd projekta ietvaros valsts iekasējusi ap 30 000 latu valsts un konsulārajās nodevās.

Ārlietu ministrija ir pateicīga Amerikas latviešu kopienai un Amerikas latviešu apvienībai par iniciatīvu, atbalstu un palīdzību šā projekta norisē.

19.jūlijā līdzīgs projekts tika sākts Austrālijā, kur pašlaik jau apkalpoti Latvijas pilsoņi Brisbenā un Sidnejā, kopā noformējot 117 pasu pieteikumus. Pašreiz darba grupa strādā Melburnā, pēc tam tālāk dodas uz Adelaidu un Pērtu.

4.augustā pasu pieteikumu pieņemšana sākas Kanādā, kur divu nedēļu laikā paredzēts nodrošināt iespēju iesniegt dokumentus Latvijas pases saņemšanai Toronto, Edmontonā un Vankūverā.

Ministru kabinets 8.jūnijā atbalstīja 49 416 latu piešķiršanu Ārlietu ministrijai un Iekšlietu ministrijai pasu pieteikumu pieņemšanai no Latvijas valstspiederīgajiem ASV, Kanādā un Austrālijā, izmantojot šogad iegādātās mobilās pasu darbstacijas.

Ievērojot, ka šo projektu nebūtu iespējams realizēt par esošajiem Ārlietu un Iekšlietu ministrijas līdzekļiem, kā arī vēstniecību personāla resursiem, Ārlietu ministrija kopīgi ar Iekšlietu ministriju lūdza piešķirt projekta realizācijai nepieciešamo finansējumu, lai no Latvijas nosūtītu sešas amatpersonas pasu pieteikumu pieņemšanai un biometrisko datu iegūšanai.

Ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!