• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 26.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2010., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214089

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 22.jūlijā

Vēl šajā numurā

28.07.2010., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 26.jūlijā

RAPLM: Par plānoto informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projektu atlases un īstenošanas noteikumiem

Ministru kabineta komitejā 26.jūlijā tika atbalstīti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātie noteikumi, kuri paredz projektu iesniegumu otrās atlases kārtas īstenošanas nosacījumus un konkrētus vērtēšanas kritērijus otrās iesniegumu atlases kārtas elektroniskās pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstības projektiem.

Projektus plānots īstenot darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” 3.2.2.1.1.apakšaktivitātē “Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība”.

Efektīvi izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju iespējas, plānots uzlabot publiskās pārvaldes efektivitāti, veicināt publisko pakalpojumu elektronizāciju, attīstību, pieejamību un kvalitāti, kā arī samazināt administratīvo slogu uz iedzīvotājiem un komersantiem.

Projektu īstenošana sniegs iespēju attīstīt informācijas sistēmas, iedzīvotājiem iesaistīties sabiedriskajos procesos un uzlabot informācijas apriti.

Noteikumi paredz projekta minimālo un maksimālo attiecināmo izmaksu kopsummu, iesniegumu atlases un vērtēšanas kārtību, lēmumu par projektu iesniegumu apstiprināšanu vai noraidīšanu pieņemšanas un paziņošanas kārtību.

Tāpat noteikumi paredz konkrētus projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, prasības projekta iesniedzējam, kompetences sadalījumu starp atbildīgo iestādi un sadarbības iestādi, kā arī atbildīgās iestādes un sadarbības iestādes funkcionālās padotības formu.

Apakšaktivitāte vērsta uz informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras, tai skaitā informācijas sistēmu un pakalpojumu attīstību vairākās nozarēs – veselības aprūpes, nodarbinātības un sociālās aizsardzības, kultūras, nodrošinot gan piekļuvi informācijas resursiem, gan šo resursu saglabāšanu.

Apakšaktivitātes mērķis ir attīstīt un pilnveidot informācijas sistēmas, kas domātas visām vai vairākām publiskās pārvaldes institūcijām, nodrošinot šo informācijas sistēmu saskaņotību un integrāciju, un attīstīt pakalpojumus, kuros piedalās vairākas publiskās pārvaldes institūcijas un tiek izmantotas vairākas informācijas sistēmas.

Šā gada martā valdība apstiprināja elektroniskās pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstības 21 prioritāro projektu sarakstu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

VK: Par iniciatīvas “Pieredze nākotnei” īstenošanu

Valsts kanceleja un Ministru prezidenta birojs iesaistījušies jauniešu nodarbinātības iniciatīvas “Pieredze nākotnē” īstenošanā, piedāvājot jauniešiem iegūt darba pieredzi, kas palīdzētu vēlākā karjeras veidošanā.

Šobrīd ir iespējams pieteikties četrām prakses vakancēm Valsts kancelejā – lietvedis, tulks, redaktors un sabiedrisko attiecību speciālists. Portālā “prakse.lv”, kas izvēlēts kā iniciatīvas platforma, Valsts kancelejai iesūtīti jau vairāk nekā 30 pieteikumi. Savus pieteikumus joprojām aicināti iesniegt arī citi jaunieši, kas ir ieinteresēti gūt pieredzi centrālajā valsts pārvaldes iestādē, tādā veidā iepazīstoties arī ar valsts pārvaldes darbu.

Valsts kanceleja arī iepriekš atsaucās jauniešu interesei un nodrošināja prakses iespējas. Tā 2010.gada laikā praksi iestādē veikuši jau deviņi jaunieši, tai skaitā divi no ārzemēm. Viņu pulkam var pieskaitīt arī trīs jauniešus, kas praksē Valsts kancelejā atrodas patlaban – Iveta Šķēle no Vidzemes augstskolas politikas zinātnes programmas iepazīstas ar Politikas koordinācijas departamenta darbu, Džona Hopkinsa Universitātes starptautisko attiecību un starptautiskās ekonomikas maģistrantūras programmas studente Gunta Niparte iepazīst Ministru prezidenta biroja darbu, savukārt Inese Muraškina no Latvijas Kultūras akadēmijas kultūras teorijas un vadībzinības programmas iziet praksi Komunikācijas departamentā.

“Pieredze nākotnei” ir Valsts prezidenta rosināta iniciatīva ar mērķi radīt jauniešiem iespējas iegūt pirmo darba pieredzi, brīvprātīgi darbojoties uzņēmumos, valsts un pašvaldību iestādēs, biedrībās un nodibinājumos.

Iniciatīvas partneri ir Ministru kabinets un Valsts kanceleja, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Darba devēju konfederācija un portāls “prakse.lv”.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!