• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sadarbību ar Azerbaidžānu pašvaldību jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2010., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Eiropas kopējo lauksaimniecības politiku

Vēl šajā numurā

28.07.2010., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sadarbību ar Azerbaidžānu pašvaldību jomā

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) speciālisti 26.jūlijā, tiekoties ar Azerbaidžānas pašvaldību vadītāju delegāciju, vienojās par ciešāku sadarbību pašvaldību un reģionālās attīstības jomā.

Pārrunājot ministrijas darbības jomas, delegācija tika iepazīstināta ar attīstības plānošanas procesu Latvijā, pērn īstenoto administratīvi teritoriālo reformu, kuras rezultātā izveidoti 109 novadi un deviņas republikas pilsētas, un Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu apguves progresu.

Azerbaidžānas delegācija izrādīja lielu interesi par pašvaldību finanšu sistēmu Latvijā un ministrijas sagatavotajiem priekšlikumiem pašvaldību nodokļu politikā. Izstrādātie priekšlikumi veicinās labvēlīgu uzņēmējdarbību pašvaldībās, investīciju piesaisti un jaunu darba vietu rašanos, kas šā brīža ekonomiskajā situācijā valstī ir būtiska un nepieciešama, uzskata Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas speciālisti.

Iepazīstoties ar ministrijas izstrādātajiem priekšlikumiem pašvaldību finanšu avotu palielināšanai un dažādošanai, delegācija atzinīgi novērtēja sagatavoto priekšlikumu nekustamā īpašuma nodokli noteikt kā pašvaldību nodokli, dodot tām tiesības noteikt nodokļa likmi likumā noteiktās robežās.

Kā atzina delegācija, kad samazinās valsts budžets un līdz ar to finansiālais atbalsts pašvaldībām, tai skaitā investīcijas un mērķdotācijas, būtiski tiek ietekmēta pašvaldību un reģionu attīstība.

Ņemot vērā Latvijas pozitīvo paraugu, delegācija atzinīgi novērtēja līdz šim uzsākto sadarbību ar ministriju un pašvaldībām, kā arī pauda vēlmi aktīvāk sadarboties ar ministriju, Latvijas pilsētām un novadiem, veicinot ekonomisko attīstību, kā arī politisko sadarbību. Kā iepazīstināja delegācijas pārstāvis, Azerbaidžānā darbojas 1817 ciemu, pagastu un pilsētu pašvaldības.

Azerbaidžānas delegācijas vizītes mērķis ir veicināt sadarbību pašvaldību līmenī, pieredzes apmaiņu, sadarbību ES līdzfinansētos projektos. Delegācija vizītē Latvijā uzturēsies līdz 1.augustam, kuras ietvaros apmeklēs Liepāju, Ventspili, Ventspils novadu, Amatas novadu, Cēsis, Siguldu un Jūrmalu.

Azerbaidžānas delegācija Latvijā viesojas pēc Latvijas Pašvaldību savienības uzaicinājuma.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!