• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par papildu finansējuma piešķiršanu KNAB. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2010., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sadarbību ar Azerbaidžānu pašvaldību jomā

Vēl šajā numurā

28.07.2010., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par papildu finansējuma piešķiršanu KNAB

Izvērtējot visus risinājumus, lai noteiktu KNAB un VID kompetences sadalījumu saistībā ar valsts amatpersonu deklarācijās sniegto ziņu patiesuma pārbaudi, Finanšu ministrija radusi kompromisa risinājumu KNAB piešķirt trīs papildu amata vietas šīs funkcijas izpildei.

Pašreizējās valsts budžeta prognozes tuvākajiem diviem gadiem neliecina par iespējām nodrošināt lielāku finansējumu, lai izpildītu KNAB iepriekšējās prasības, piešķirot papildu 178 970 latus astoņu amata vietu izveidošanai šīs funkcijas izpildei.

VID jau ir ieviesta un tiek uzturēta Valsts amatpersonas deklarāciju informācijas sistēma (VADIS) un nodrošināta valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšana elektroniski (EDS). Darba grupa, kurā piedalījās FM, VID un KNAB, norāda, ka VID ir nepieciešamie personāla resursi vairāku ar valsts amatpersonu deklarāciju apstrādi saistītu funkciju veikšanai. Tādējādi VID kompetencē tiks saglabātas iepriekš veiktās funkcijas, kas saistītas ar amatpersonu deklarāciju pārbaudi.

Savukārt KNAB jau šobrīd veic valsts amatpersonu deklarāciju pārbaudes ar mērķi noskaidrot, vai deklarācijā ir norādītas ziņas, kas liecina par likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Pastāvot vairākiem nosacījumiem, būtu iespējams paplašināt KNAB kompetenci, nosakot, ka KNAB veic arī amatpersonu deklarācijās norādīto ziņu patiesuma pārbaudes.

Izvērtējot visu FM rīcībā esošo informāciju, ministrija daļēji atbalsta finansējuma piešķiršanu KNAB papildu funkciju veikšanai trīs amata vietu izveidošanai.

Sagatavotais informatīvais ziņojums “Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Valsts ieņēmumu dienesta kompetences sadalījumu saistībā ar valsts amatpersonu deklarācijās sniegto ziņu patiesuma pārbaudi” tiks izskatīts Ministru kabineta sēdē.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!