• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par SVF aizdevuma nākamās daļas piešķiršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2010., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213858

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija: Par drošības ieteikumiem, atpūšoties pie ūdens

Vēl šajā numurā

23.07.2010., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par SVF aizdevuma nākamās daļas piešķiršanu

21.jūlijā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valdes sēdē apstiprināta jaunā Latvijas valdības Nodomu vēstule* par turpmākajiem pasākumiem ekonomikas stabilizēšanai. Apstiprinot vēstuli, valde oficiāli izlēma starptautiskā aizdevuma programmas ietvaros piešķirt Latvijai nākamo aizdevuma daļu – 105 miljonus eiro.

“SVF valde ar šo lēmumu atzinīgi novērtē Latvijas valdības paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un apliecina, ka programma tiek īstenota sekmīgi. Līdz ar to Valsts kasē tiek nodrošināta stabila līdzekļu rezerve, lai garantētu finanšu tirgu uzticību. Rezultātus var novērot jau šobrīd – strauji ir kritušās valdības obligāciju un starpbanku aizņēmumu likmes, tādējādi palīdzot iedzīvotājiem aizņemties komercbankās līdzekļus par zemākām procentu likmēm. Ņemot vērā ekonomiskos satricinājumus Eiropā, starptautiskā aizņēmuma līdzekļi mums ir nepieciešami, lai varētu novērst jebkādas bažas par valdības spēju pašlaik un arī nākotnē pildīt savas saistības,” uzsver finanšu ministrs Einars Repše.

Latvijas Nodomu vēstuli SVF no Latvijas puses parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Einars Repše, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane.

Ņemot vērā, ka Latvijas ekonomikā tiek novērota situācijas uzlabošanās, kā arī tika nodrošināta pietiekama finanšu rezerve Valsts kasē, starptautiskie aizdevēji konceptuāli ir saskaņojuši, ka starptautiskās finanšu aizņēmuma programmas gaitā Latvija izmantos tikai institucionālo aizdevēju – SVF, Eiropas Komisijas un Pasaules Bankas – līdzekļus. Finansējums, kas bija plānots no Eiropas valstīm, tiks lietots kā kredītlīnijas, Latvijai no šīm valstīm naudu aizņemoties tikai vajadzības gadījumā. Tādējādi līdz 2011.gada beigām no pieejamā 7,5 miljardu eiro lielā aizdevuma tiktu izmantoti ap 5 miljardiem eiro.

Pieejamos līdzekļus saskaņā ar noslēgtajām vienošanām paredzēts izmantot valsts budžeta vispārējās finansēšanas nodrošināšanai, t.i., valsts budžeta deficīta un aizdevumu finansēšanai, valsts parāda pārfinansēšanai. Programma ar starptautiskajiem aizdevējiem paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

* Pilns Nodomu vēstules tulkotais teksts ir “Latvijas Vēstneša” redakcijas rīcībā un tiek gatavots publicēšanai laikraksta kārtējā laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!