• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 20. jūnija noteikumi Nr. 210 "Likuma "Par dabas resursu nodokli" normu piemērošanas kartība. Precizējot iepriekš publicēto". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.1996., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr.252

Noteikumi par Latvijas valsts karoga lietošanas kārtību uz kuģiem

Vēl šajā numurā

16.07.1996., Nr. 120

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 210

Pieņemts: 20.06.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizējot iepriekš publicēto

Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.210 "Likuma "Par dabas resursu nodokli" normu piemērošanas kartība" disketes tekstā tehniskas nesaskaņotības dēļ ir radušās vairākas neprecizitātes. Tāpēc lūdzam Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.210 "Likuma "Par dabas resursu nodokli" normu piemērošanas kārtība" rēķināties ar šādiem precizējumiem:

1. Papildināt 9.punkta otro teikumu, 22., 28., 29., 65., 66., 67., 69., 74., 75., 77., 78. un 79. punktu aiz vārda "uzņēmums" attiecīgā locījumā ar vārdu "(uzņēmējsabiedrība)" attiecīgā locījumā.

2. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

"35. Nodokli par dabas resursu lietošanu, vides piesārņošanu un videi kaitīgu preču un produktu realizāciju vai importu limitos noteiktajos apjomos Nodokļa maksātājs ierēķina uzņēmējdarbības izmaksās. Nodokļa maksājumus par apjomiem, kas pārsniedz limitos noteiktos, kā ari visas šo noteikumu 46.punktā minētās soda naudas un maksājumus Nodokļa maksātājs maksā no uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) peļņas pēc tam, kad atskaitīts uzņēmuma ienākuma nodoklis. Bezpeļņas uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) visus minētos maksājumus ierēķina uzņēmējdarbības izmaksās."

3. Izteikt 36.punktu šāda redakcija:

"36. Nodokli par visu veidu dabas resursu ieguvi, vides piesārņojumu un pašražotu videi kaitīgu preču un produktu realizāciju Nodokļa maksātājs iemaksā Valsts Ieņēmumu dienesta noteiktajā speciālā budžeta konta vienu reizi ceturksnī līdz nākamā mēneša 20. datumam. Pārmaksātos Nodokļa maksājumus atmaksā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļu nodokļu inspekcijas 15 dienu laikā pēc tam, kad saņemts rakstisks Nodokļa maksātāja iesniegums, kuram pievienoti Nodokļa samaksu un videi kaitīgu preču un produktu eksportu apliecinot dokumenti. Ja Nodokļa maksātajam ir pārmaksa vienā maksājuma veidā, bet parāds citi maksājuma veida, pārmaksātās summas ir ieskaitāmas tā paša maksātāja parāda dzēšanai."

4. Izteikt 39.punktu šādā redakcija:

"39. Ja uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) ar Valsts ieņēmumu dienesta rīkojumu ir piešķirta atļauja pilnas muitas kontroles procedūras veikšanai, iekšzemes muitas iestādē un ja ievedamā krava netiek novietota muitas noliktavā, Nodokli par videi kaitīgu preču un produktu ievešanu (importu) maksā tajā iekšzemes muitas punktā, uz kuru saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta rīkojumu ievedumā krava tiek nosūtīta no muitas robežas kontroles punkta."

5. Izteikt 61.punktu šādā redakcijā:

"61, Sētas nedēļas pirms noteikts Nodokļa atlaides termiņa beigām Nodokļu maksātājam jāiesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pārskats par projekta īstenošanas gaitas atbilstību plānam. Mēneša laikā no minētā pārskata iesniegšanas dienas Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija dod pozitīvu atzinumu — par kārtējās Nodokļa atlaides piešķiršanas lietderību — vai negatīvu atzinumu — par iepriekš piešķirto atlaižu piedzīšanu."

6. Izteikt 81.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"81.1. par pārtiku un dzērieniem stikla un kartona tarā— ar 1997.gada 1.janvāri;".

7. Izteikt 82.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"82,1. par pārtikas un dzērienu stikla taras atkārtotu izmantošanu, stikla lausku pārstrādi un pārtikas un dzērienu kartona taras utilizāciju — ar 1997.gada 1.aprīli;".

8. Aizstāt 8.pielikumā vārdus "uzņēmuma (organizācijas) vadītājs" ar vārdiem "uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadītājs".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!