• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 6.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2010., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas goda konsulu piekto sanāksmi Rīgā 8.–9.jūlijā

Vēl šajā numurā

09.07.2010., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 6.jūlijā

ZM: Par valsts atbalsta līdzekļu lopkopības programmu segšanai pārdali

Valdība 6.jūlijā akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta noteikumus “Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 2.februāra noteikumos Nr.108 “Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību””, kuros spēkā esošajos MK noteikumos pārdalīts esošais finansējums starp atbalsta pasākumiem.

Noteikumu par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību pasākumā “Atbalsts kredītprocentu dzēšanai atbilstošām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām” izveidojies finanšu līdzekļu atlikums, tādēļ noteikumu grozījumi paredz šos līdzekļus pārdalīt citiem atbalsta pasākumiem, kuros līdzekļu pieprasījums ir būtiski lielāks par pieejamo finansējumu.

Tādējādi noteikumu grozījumos pasākuma “Atbalsts lopkopības attīstībai” finansējums ir palielināts par 21 640 latiem, pasākuma “Atbalsts ciltsdarbam un dzīvnieku audzēšanai zirgkopības nozarē” finansējums – par 11 000 latiem, pasākuma “Atbalsts dzīvnieku ciltsvērtības un ģenētiskās kvalitātes noteikšanai” finansējums – par 10 640 latiem. Savukārt pasākuma “Atbalsts kredītprocentu daļējai dzēšanai” finansējums palielināts par 1738 latiem.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.



ZM: Par vienotu valsts uzraudzību veterināro zāļu apritē

Valdība 6.jūlijā atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto koncepcijas projektu “Vienota valsts uzraudzība veterināro zāļu apritē”.

Lai nodrošinātu augstu sabiedrības veselības aizsardzības līmeni, vienotu valsts uzraudzību veterināro zāļu apritē, kā arī optimizētu veterināro zāļu apriti kontrolējošo iestāžu funkcijas, Zemkopības ministrija ir sagatavojusi koncepciju “Vienota valsts uzraudzība veterināro zāļu apritē”.

Šobrīd veterināro zāļu aprites uzraudzības un kontroles funkcijas ir sadalītas starp Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), Veselības inspekciju un Zāļu valsts aģentūru. Sabiedriskās organizācijas vairākkārt ir izteikušas bažas par situāciju veterināro zāļu jomā, kas radusies pēc funkciju sadalīšanas 2006. gada sākumā.

Zemkopības ministrija ierosina atbalstīt koncepcijā piedāvāto risinājuma variantu, ar ko paredz, ka visu veterināro zāļu apriti (reģistrēšana, ražošana, izplatīšana, lietošana dzīvniekiem, atliekvielu uzraudzība) uzrauga un kontrolē PVD, tādējādi tiktu nodrošināta vienota valsts uzraudzība veterināro zāļu apritē un ņemti vērā sociālo partneru priekšlikumi.

Ja valdībā tiks atbalstīts Zemkopības ministrijas priekšlikums, veterināro zāļu aprites uzraudzība būtu vienas institūcijas – Pārtikas un veterinārā dienesta – kompetencē. Tas arī nodrošinātu ar veterināro zāļu apriti saistīto risku analīzes sistēmas efektīvu funkcionēšanu, samazinātu laiku no riska konstatācijas līdz riska vadības darbībām un administratīvos izdevumus, kas saistīti ar veterināro zāļu aprites uzraudzības sistēmas uzturēšanu trīs valsts institūcijās.

Pārtikas un veterinārais dienests uzturēs vienotu informācijas sistēmu par veterināro zāļu apriti valstī, tā par veterinārajām zālēm nodrošinot plašu un pieejamu informāciju vienā valsts institūcijā.



ZM: Par labturības prasībām zosu, pīļu un muskuspīļu turēšanai

Valdība 6.jūlijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Labturības prasības zosu, pīļu un muskuspīļu turēšanai”.

Jaunie noteikumi nosaka labturības prasības mājas zosu un to krustojumu, mājas pīļu, muskuspīļu, mājas pīļu un muskuspīļu hibrīdu turēšanai. Noteikumus piemēro novietnēs, kurās tur vismaz 50 pieaugušus vienas šķirnes putnus produkcijas iegūšanai vai ciltsdarbam.

Noteikumi izstrādāti saskaņā ar Eiropas konvenciju par lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzību, ko Latvija ratificējusi 2007.gadā.

Konvencija attiecas uz dzīvnieku turēšanu, aprūpi un izmitināšanu, jo īpaši uz modernās intensīvās lopkopības sistēmās iesaistītiem dzīvniekiem, kurus audzē vai tur pārtikas, vilnas, ādas vai kažokādas ražošanai vai kādā citā lauksaimnieciskā nolūkā.

Noteikumi stāsies spēkā ar 2011.gada 1.janvāri.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!