• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas goda konsulu piekto sanāksmi Rīgā 8.–9.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2010., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par dabasgāzes cenu veidošanas mehānisma pārskatīšanu

Vēl šajā numurā

09.07.2010., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas goda konsulu piekto sanāksmi Rīgā 2010.gada 8.–9.jūlijā


Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (pirmajā rindā piektais no kreisās) un Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis (pirmajā rindā ceturtais no kreisās) vakar, 8.jūlijā, kopā ar Latvijas goda konsuliem pie Ārlietu ministrijas nama
Latvijas Ārlietu ministrijas foto

Rīgā vakar un šodien, 8. un 9. jūlijā, Ārlietu ministrijā pulcējas piektā Latvijas goda konsulu sanāksme, lai pārrunātu Latvijas ekonomisko situāciju un izaugsmes stratēģiju, jauno Latvijas tūrisma stratēģiju, valsts tēla jautājumus un konsulārā darba aktualitātes. Uz sanāksmi Ārlietu ministrijā sabraukuši 80 Latvijas goda konsuli no 49 pasaules valstīm.

Ņemot vērā to, ka viena no galvenajām Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir ekonomisko sakaru attīstīšana, goda konsulu sanāksmes laikā uzsvērta nepieciešamība turpināt un aktivizēt darbu pie Latvijas eksporta veicināšanas un ārvalstu investīciju piesaistes,  izmantojot kā goda konsulu  zināšanas un pieredzi, tā arī ekspertīzi  un personīgos kontaktus.

Vakar, 8.jūlijā, sanāksmi Ārlietu ministrijā atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un uzrunu teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, uzsverot goda konsulu lomu Latvijas ārpolitikas attīstībā un pateicās par ieguldījumu un pašaizliedzīgo darbu Latvijas interešu aizstāvībā un virzībā ārvalstīs.

Uzrunā Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija ievēro līdzsvarotas Latvijas ārpolitikas veidošanu, aktīvi darbojoties ES un NATO, kā arī īstenojot konstruktīvas attiecības ar Krieviju, Ķīnu un citām valstīm.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis minēja, ka Latvija aktīvi iesaistās diskusijā un lēmumu pieņemšanā par ES aktualitātēm – Baltijas jūras valstu stratēģiju, klimata pārmaiņu, enerģētikas, sankcijas pret Irānu un citiem jautājumiem. V.Dombrovskis atzīmēja Latvijas lomu starptautiskās drošības veicināšanā, piedaloties starptautiskajā operācijā Afganistānā un NATO stratēģiskā koncepta izstrādē. Tāpat premjers uzsvēra reģionālās sadarbības nozīmīgumu, Latvijai īstenojot Baltijas Ministru padomes prezidentūru 2010.gadā.

V.Dombrovskis pauda, ka Latvijas ekonomiskās stabilizācijas un turpmākās izaugsmes pamatā ir atbalsts eksporta uzņēmējdarbības sektoram, novirzot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu, nodrošinot eksportgarantijas un samazinot administratīvos šķēršļus. Premjers aicināja izmantot iespēju investēt Latvijā laikā, kad ir vērojama ekonomikas atjaunošanās.

Latvijas goda konsuli interesējās par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, jaunajiem uzņēmējiem un citiem jautājumiem.

Paneļdiskusijās runās kultūras ministrs Ints Dālderis, Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs, Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Kārlis Bauze, Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš. Pieņemšanu goda konsuliem rīkos Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Savukārt šodien, 9.jūlijā, Latvijas goda konsuli apmeklēs A/S “Grindeks”, kino pilsētu “Cinevilla” Tukuma rajona Slampes pagastā, kā arī tiksies ar Jūrmalas pilsētas mēru Romualdu Ražuku un citiem Jūrmalas domes deputātiem un uzņēmējiem.

Sanāksmes laikā tiks pasniegta Eiropas Savienības filmu festivāla Toronto, Kanādā, skatītāju balva  studijas “F.O.R.M.A.” veidotajai  režisora Armanda Zvirbuļa filmai “Mazie laupītāji”. Balvu saņems studijas izpildproducents Mārtiņš Slišāns.

Goda konsuli saņems Ārvalstu investoru padomes Latvijā grāmatu, kurā apkopotas tematiskas intervijas ar padomes biedriem, kā arī informācija par Latvijas ekonomikā nozīmīgiem notikumiem padomes 10 gadu aktīvās darbības laikā. Latvijai ir goda konsuli gandrīz visās no padomē pārstāvētajām valstīm, tāpēc grāmatā lasāmie veiksmes stāsti un ārvalstu uzņēmēju pieredze varētu palīdzēt Latvijas pārstāvjiem ārvalstīs iedrošināt uzņēmējus veikt investīcijas Latvijā.

Ārlietu ministrija Latvijas goda konsulu sanāksmes Rīgā reizi divos gados rīko kopš 2002.gada. Šādas sanāksmes jau kļuvušas par tradīciju, kas ļauj Latvijai veicināt ekonomisko, kultūras un konsulāro sadarbību, īpaši tajās valstīs, kurās Latvijai nav diplomātiskās pārstāvniecības.

Latvijai ir 125 goda konsuli un 11 goda ģenerālkonsuli ārvalstīs. Latvijas goda konsuls vai ģenerālkonsuls ir persona, kurai Latvija uztic veikt valsti reprezentējošas un konsulārās funkcijas saskaņā ar 1963.gada Vīnes Konvenciju par konsulārajiem sakariem, starptautiskajām paražām, Latvijas noslēgtām konsulārajām konvencijām un citiem Latvijā spēkā esošajiem starptautiskajiem līgumiem, Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumu un citiem normatīvajiem aktiem.

Par goda konsulu var būt gan Latvijas, gan ārvalsts pilsonis, goda konsulam jābūt teicamai reputācijai. Goda konsuls nav ierēdnis un nav Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieks. Goda konsulu ieceļ ārlietu ministrs, un viņš netiek algots no budžeta līdzekļiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments;
Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!