• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Jaunpiebalgas novadu, godinot novada vērtības, sveicot Priekuļu lauksaimniecības tehnikumu 100.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2010., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlreiz – par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu

Vēl šajā numurā

06.07.2010., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Jaunpiebalgas novadu, godinot novada vērtības, sveicot Priekuļu lauksaimniecības tehnikumu 100.gadadienā

Foto: VPK

3.jūlijā Jaunpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Laimja Šāvēja un brāļu Kaudzīšu grāmatas “Mērnieku laiki” varoņa Ķenča sagaidīti, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere sāka darba vizīti Jaunpiebalgas novadā (attēlā pa kreisi).

Valsts prezidents rīta pusē tikās ar novada domes deputātiem un dažādu iestāžu struktūrvienību vadītājiem. Tikšanās laikā V.Zatlers tika iepazīstināts ar viena no Latvijas mazākajiem novadiem aktualitātēm un prioritātēm. Sarunā par demogrāfijas problēmām un lauku reģionu izdzīvošanas iespējām visi bija vienisprātis, ka, attīstot uzņēmējdarbību, ir jāveido darba vietas, lai veicinātu iedzīvotāju palikšanu lauku novados. Diskutējot par bezdarba jautājumiem, jaunpiebaldzēni pauda viedokli, ka ir jāpārdomā sociālo pabalstu sistēma, kas šobrīd nemotivē bezdarbniekus meklēt darbu, kā arī celt kvalifikāciju vai izglītoties. Valsts prezidents ar novada domes pārstāvjiem pārrunāja iespējas jauniešiem, īpaši vasaras sezonā, iesaistīties brīvprātīgā darba programmā.

V.Zatlers turpināja iepazīties ar jaunpiebaldzēnu redzējumu par aktualitātēm valstī, satiekoties ar novada uzņēmējiem, kas norādīja uz infrastruktūras – ceļu izbūves – nozīmi novada attīstībā. Kā vienas no aktuālākajām problēmām uzņēmējdarbībā tika atzīmētas nodokļu slogs un tas, ka bezdarbniekiem trūkst motivācijas strādāt. Valsts prezidents ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu un uzņēmējiem pārrunāja valsts atbalsta pasākumus uzņēmējdarbības veicināšanai, kā arī iespējas izmantot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu un banku kredītpolitiku.

Valsts prezidenta darba vizīte turpinājās ar V.Zatlera dalību tēlnieka Kārļa Zāles veidotā pieminekļa Brīvības cīņās (1914–1920) kritušajiem 80.gadadienas pasākumos, kas iesākās ar aizlūgumu Jaunpiebalgas Svētā Toma evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Pēc ziedu nolikšanas pie atjaunotā pieminekļa V.Zatlers uzrunāja klātesošos (attēlā pa labi): “Pēc astoņdesmit gadiem mēs lasām uz pieminekļa vārdus – “Mūžam nerims varoņu gars” – lai sajustu to dzimtenes mīlestību, ticību Latvijas valstij, par kuras vārdu mūsu senči atdeva savu dzīvību. Šī ir mūsu zeme – viņi to mums ir novēlējuši”. Pievēršoties brīvības tēmai, viņš uzsvēra: lai arī šobrīd brīvība liekas pašsaprotama, dažkārt dažiem pat kā slogs, tomēr “tā ir jānes ar darbu, pašapziņu un dzimtenes mīlestību. To dienu varoņu gars jāatrod katrā no mums”. Pēc svinīgās ceremonijas Valsts prezidents un dzīvesbiedre iestādīja ozoliņu.

Pēc svinīgā pasākuma V.Zatlers tikās ar novada iedzīvotājiem, kas vēlēja viņam spēku un stiprumu. Valsts prezidents atzina, ka daudz piebaldzēnu ir izklīduši pa visu pasauli, bet Piebalgas vārds skolu grāmatas ir ierakstīts uz palikšanu.

Jaunpiebalgas vizītes noslēgumā Valsts prezidents un L.Zatlere viesojās ekozemnieku sētā “Lielkrūzes”, kurā tika iepazīstināti ar jumta skaidu gatavošanas prasmēm un ekotūrisma projektiem.

Savukārt L.Zatlere vizītes ietvaros viesojās rehabilitācijas centrā “Dzīves enerģija”, kur tikās gan ar centra direktori, pasniedzējiem, gan arī jauniešiem. Apmeklējuma laikā viņa iepazinās ar apmācības programmu, kura ir izveidota pēc pašu skolotāju pieredzes un kuru pārņem arī Vācijas kolēģi. L.Zatlere uzteica audzēkņus par drosmi dalīties ar savu personīgo pieredzi pirms rehabilitācijas uzsākšanas. Noslēgumā Lilita Zatlere gan skolotājus, gan audzēkņus uzaicināja ciemos uz Rīgas pili.

Savukārt – lai kopā ar Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikuma vadību, audzēkņiem un absolventiem svinētu mācību iestādes 100.jubileju, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere 3.jūlijā viesojās Priekuļos. Uzrunājot svinību dalībniekus, Valsts prezidents atzīmēja, ka 100 gadi nozīmē spēku un briedumu, un to salīdzināja ar ozolu: “Katrs iedomāsimies simtgadīgu ozolu. Tur ir viss, tas ir pilnība – ir stumbra spēks, ozollapu vainaga saspēle un galotnīte, kas tiecas augšup.” Uzsverot mūsu zemes vērtību, viņš piebilda: “Lai zeme dotu spēku, labklājību, prieku un laimi, to ir jāmāk apsaimniekot. Šos pamatus ieliek Priekuļu lauksaimniecības tehnikumā.” Sveicot svētkos, Valsts prezidents studentiem novēlēja neizsīkstošu zinātkāri, pasniedzējiem – labāk un vairāk mācīt, bet absolventiem – veiksmi dzīvē ar tehnikumā gūtajiem zemes mīlestības un prasmju pamatiem.

Mācību iestādei Valdis Zatlers uzdāvināja pasaules valstu atlantu, kuru izveidojuši Latvijas speciālisti un kurā ir atrodams arī Priekuļu novads.

Vizītes ietvaros Valsts prezidents un L.Zatlere noskatījās uzvedumu “Skrējiens laikā”, kā arī parakstījās Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikuma viesu grāmatā un tikās ar absolventiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!