• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ielūgumu Valsts prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.1999., Nr. 21/22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paskaidrojumi par Valsts budžetu 1999.gadam

Vēl šajā numurā

26.01.1999., Nr. 21/22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ielūgumu Valsts prezidentam

Valsts prezidents Guntis Ulmanis piektdien, 22.janvārī, no ASV Nebraskas štata saņēma vēstuli, kurā Valsts prezidents tiek ielūgts uz Kārļa Ulmaņa dienas pasākumu Nebraskā.

1999.gada 15.februāris ir pasludināts par Kārļa Ulmaņa dienu. Par godu tai Nebraskas federālajā kapitolijā Linkolnā 8.februārī tiks rīkota pieņemšana un plaša preses konference, kurā aicināts piedalīties arī G.Ulmanis. Vēstulē pamatots, kāpēc šā gada 15.februāris noteikts par K.Ulmaņa dienu.

Kārlis Ulmanis 1909.gada 15.februārī Nebraskas universitātē ir ieguvis bakalaura grādu lauksaimniecībā, ir bijis Latvijas Republikas pirmais Ministru prezidents un pēdējais Valsts prezidents pirms Otrā pasaules kara. Vēstulē atzīmēts, ka K.Ulmanis vairākas ierosmes savai darbībai guvis Nebraskas štatā, piemēram, apgūstot zināšanas piensaimniecībā Nebraskas lauksaimniecības koledžā. Ielūguma vēstulē teikts, ka K.Ulmanis ir vienīgais kādas valsts vadītājs, kurš beidzis Nebraskas universitāti, un šogad aprit 90 gadu, kopš K.Ulmanis to absolvējis.

Iespējams, ka Valsts prezidents apmeklēs K.Ulmaņa piemiņas pasākumu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!