• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par gatavošanos skolēnu dziesmu un deju svētkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par makšķerēšanas noteikumiem angļu un krievu valodā

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par gatavošanos skolēnu dziesmu un deju svētkiem

18.jūnijā notika kārtējā X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejas (RK) sēde, kuru vadīja izglītības un zinātnes ministre, RK priekšsēdētāja Tatjana Koķe. Iepazīstoties ar sniegto informāciju, RK dalībnieki secināja, ka sagatavošanās svētkiem rit atbilstoši noteiktajam un ka svētki notiks, kā plānots.

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa informēja par sagatavošanās darbiem šim pasākumam, kā arī par svētku ietvaros plānotajiem pasākumiem – koncertiem, vides pasākumiem, gājienu u.c. Kopumā sagatavošanās rit, kā plānots, un ikdienā ar to nodarbojas gan svētku izpilddirekcija, gan atbildīgās iestādes un dienesti, kā arī svētku koordinatori pašvaldībās. Tas apliecina, ka svētki Rīgā notiks no 6. līdz 11.jūlijam, kā iepriekš paredzēts un plānots.

Rīgas pilsētas pārstāvji informēja par Rīgas domes pārziņā un atbildībā esošajiem jautājumiem, kas saistīti ar atbilstošas svētku norises nodrošināšanu. Valsts policijas vadība iepazīstināja ar jautājumiem, kas saistīti ar drošības un kārtības nodrošināšanu – gan ar līdz šim paveikto, gan ar svētku norises laikā plānotajiem pasākumiem. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadība informēja par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu svētku laikā. RK pārstāvji tika iepazīstināti ar svētku norises mārketinga un komunikācijas lietām, kā arī ar plānoto svētku noformējuma izvietojumu pilsētā.

Kopumā T.Koķe atzinīgi novērtēja atbildīgo dienestu un institūciju paveikto, aicinot joprojām rūpīgi sekot līdzi katra atbildībā esošajiem jautājumiem līdz svētkiem un svētku norises laikā, lai kopīgi nodrošinātu gan skolēniem, gan ikvienam pasākuma apmeklētājam kvalitatīvu, skaistu un atbilstoši organizētu pasākumu. Ministre pauda pārliecību, ka šie svētki būs nozīmīgs notikums arī starptautiski, jo tie iekļauti UNESCO 2010.–2011.gada svinamo dienu kalendārā, kā arī svētkus plānojušas apmeklēt vairākas ārvalstu amatpersonas un viesi.

Plānots, ka kopumā svētkos piedalīsies vairāk nekā 30 000 skolēnu, pārstāvot 1305 kolektīvus; visvairāk ir dejotāju – gandrīz 14 000 skolēnu no gandrīz 700 kolektīviem. Ar vairāk nekā 6800 dalībniekiem un 236 kolektīviem Rīga ir svētkos viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, aiz tās seko Jelgava, ar attiecīgi vairāk nekā 840 dalībniekiem no 34 kolektīviem un Valmiera – gandrīz 800 dalībnieku no 35 kolektīviem. Savukārt no Latvijas novadiem visplašāk pārstāvētā ir Vidzeme (bez Rīgas) – 49 pašvaldības, vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 458 kolektīvi.

Svētku gājiens šogad būs īpaši interesants un atraktīvs, jo tas plānots divās plūsmās – “Daugavas kreisais krasts” un “Daugavas labais krasts”, kas satiksies netālu no Brīvības pieminekļa, lai pie tā nonāktu kopā. Plānots, ka svētku gājienā ies Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš ir arī šo svētku patrons, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kā arī svētku RK, Mākslinieciskās padomes, organizatoru pārstāvji, virsdiriģenti, virsvadītāji, goda viesi.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!