• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 14.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2010., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 15.jūnijā

Vēl šajā numurā

16.06.2010., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 14.jūnijā

SM: Par izmaiņām transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates periodiskumā

Ceļu satiksmes likumā plānotas izmaiņas, kas paredz, ka vieglajam automobilim, motociklam, triciklam un kvadriciklam valsts tehnisko apskati pirmo reizi varētu veikt ne vēlāk kā trīs gadus pēc transportlīdzekļa pirmās reģistrācijas dienas.

Turpmākās valsts tehniskās apskates minētajiem transportlīdzekļiem būtu jāveic katru gadu. Šādi grozījumi Ceļu satiksmes likumā 14.jūnijā konceptuāli atbalstīti Ministru kabineta komitejā. Šis jautājums vēl tiks skatīts valdībā, kur jāpanāk vispārēja vienošanās par valsts tehnisko apskašu termiņiem jaunajiem spēkratiem. Pēc tam likumprojekts būs jāskata arī Saeimā. Ja būs atbalsts, grozījumi varētu stāties spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Pašlaik vieglajiem automobiļiem, motocikliem, tricikliem un kvadricikliem valsts tehniskā apskate jāveic piecu dienu laikā no brīža, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts Latvijā.

Grozījumi arī paredz, ka autobusam, vieglajam taksometram un auto apmācībai paredzētam transportlīdzeklim valsts tehniskā apskate pirmo reizi jāveic ne vēlāk kā gadu pēc pirmās reģistrācijas. Otrā tehniskā apskate jāveic gada laikā, bet pēc tam pārējās – vienu reizi pusgadā.

Plānots, ka kravas automobiļiem, piekabēm virs 3500 kg (puspiekabēm) un neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļiem valsts tehniskā apskate pirmo reizi būtu jāiziet viena gada laikā pēc spēkrata pirmās reģistrācijas. Turpmākās pārbaudes būtu jāveic katru gadu.

Trīs gadu laikā valsts tehniskā apskate pēc pirmās reģistrācijas būtu jāveic arī traktortehnikai un tās piekabēm, pēc tam – katru gadu.

Šīs izmaiņas par valsts tehnisko apskati neattiektos uz tramvaju, trolejbusu un specializēto tūristu transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli, ko nodrošina pašvaldības, kā arī uz mopēdiem, bezceļu transportlīdzekļiem un tiem spēkratiem, kas satiksmē piedalās ar tranzīta numura zīmēm. Grozījumi netiktu attiecināti arī uz ārvalstīs reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!