• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Latvijas un Polijas sadarbību pašvaldību jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2010., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211925

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 14.jūnijā

Vēl šajā numurā

16.06.2010., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Latvijas un Polijas sadarbību pašvaldību jomā

14.jūnijā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) speciālisti, tiekoties ar Krakovas vojevodistes delegāciju, vienojās par ciešāku sadarbību pašvaldību un reģionālās attīstības jomā.

Pārrunājot ministrijas darbības virzienus, Polijas delegācija tika iepazīstināta ar attīstības plānošanas procesu Latvijā. Ministrijas valsts sekretāra vietnieks Artis Stucka informēja par pērn īstenoto administratīvi teritoriālo reformu, kuras rezultātā izveidoti 109 novadi un deviņas republikas pilsētas.

Tāpat delegācija tika iepazīstināta ar Saeimā apstiprināto Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam, izvirzītajām prioritātēm un uzdevumiem valsts attīstības veicināšanai.

Tikšanās laikā apspriesti arī jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu apguves progresu, īstenotajiem projektiem un iespējām vienkāršot fondu administrēšanu.

Delegācija izrādīja lielu interesi par pilsētvides programmas īstenošanas gaitu un sekmīgi īstenotajiem projektiem Latvijā. “ES fondu līdzfinansējums ir galvenais investīciju avots pašvaldībām. Pilsētvides programmā 16 pilsētām ir pieejami kopumā 209,2 miljoni latu, lai attīstītu būtiskus infrastruktūras objektus. Pilsētvides programma pagaidām ir vienīgā, kur pašvaldības, balstoties uz attīstības programmām, pašas var noteikt prioritārās jomas ES līdzekļu ieguldīšanai,” akcentēja A.Stucka.

Kā atzina delegācija, arī Polijā, ņemot vērā šābrīža ekonomisko situāciju, kad samazinās valsts budžets un līdz ar to finansiālais atbalsts pašvaldībām, tai skaitā investīcijas un mērķdotācijas, būtiski tiek ietekmēta pašvaldību un reģionu attīstība.

Lai veicinātu mērķtiecīgu nākamā ES fondu plānošanas perioda finansējuma piesaisti pašvaldībām, veicinot reģionālo attīstību, ministrijas speciālisti ar Krakovas vojevodistes pārstāvjiem vienojās turpmāk ciešāk sadarboties.

Latvijas vizītes ietvaros Krakovas vojevodistes delegācija tiksies ar vairāku pašvaldību pārstāvjiem, lai diskutētu par iespējamajiem investīciju un attīstības projektiem.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!