• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 1. jūnija noteikumi Nr. 498 "Ceturkšņa finanšu pārskatu sagatavošanas un iesniegšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211778-ceturksna-finansu-parskatu-sagatavosanas-un-iesniegsanas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.518

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumos Nr.899 "Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība"

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 498

Pieņemts: 01.06.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.498

Rīgā 2010.gada 1.jūnijā (prot. Nr.28 28.§)

Ceturkšņa finanšu pārskatu sagatavošanas un iesniegšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību 30.panta septīto un astoto daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā budžeta iestādes, no valsts budžeta daļēji finansētas atvasinātas publiskas personas un budžeta nefinansētas iestādes (turpmāk – iestādes) sagatavo un iesniedz Valsts kasei ceturkšņa finanšu pārskatu
(turpmāk – pārskats), un ceturkšņa finanšu pārskata apjomu;

1.2. termiņu, kādā ministrijas un citas centrālās valsts iestādes, kā arī pašvaldības konsolidēto pārskatu iesniedz Valsts kasei.

2. Pārskatus sagatavo, pamatojoties uz grāmatvedības uzskaites datiem, klasificējot tos atbilstoši darījumā iesaistītās puses piederībai attiecīgajam sektoram vai apakšsektoram atbilstoši normatīvajiem aktiem institucionālo sektoru klasifikācijas jomā.

2. Konsolidētais pārskats

3. Ministrijas un citas centrālās valsts iestādes konsolidētajā pārskatā iekļauj valsts budžeta iestāžu, no valsts budžeta daļēji finansētu atvasinātu publisku personu un budžeta nefinansētu iestāžu pārskatus.

4. Pašvaldības konsolidētajā pārskatā iekļauj pašvaldības budžeta iestāžu un kopīgo iestāžu pārskatus. Kopīgās iestādes pārskatu pašvaldības konsolidētajā pārskatā iekļauj tā pašvaldība, kurai šāds pienākums noteikts kopīgās iestādes nolikumā.

5. Labklājības ministrija konsolidētajā pārskatā neiekļauj Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pārskatu, bet iesniedz to Valsts kasē kā atsevišķas iestādes pārskatu.

6. Valsts drošības iestāžu likumā minētās valsts drošības iestādes pārskatus sagatavo atbilstoši šo jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem un tos iesniedz augstākai iestādei, kas veic konsolidāciju.

7. Pārskatus, kurus konsolidē, sagatavo pēc stāvokļa uz vienu un to pašu pārskata datumu.

8. Sagatavojot konsolidēto pārskatu, posteņu novērtēšanā lieto vienas un tās pašas grāmatvedības metodes un vienus un tos pašus novērtēšanas noteikumus.

9. Konsolidēto pārskatu sagatavo kā:

9.1. iestāžu pārskatu kopsavilkumu (vienādu posteņu summēšana);

9.2. konsolidācijas posteņu izklāstu (norāda (+/–) posteni un summu, kuru konsolidē);

9.3. kopsavilkuma un konsolidācijas posteņu izklāsta datu summu.

10. Konsolidācijā iesaistīto iestāžu pārskatus apvieno šādā kārtībā:

10.1. konsolidēto pārskatu sagatavo, konsolidācijas procedūrā apvienojot augstākās iestādes pārskatā un konsolidācijā iesaistīto iestāžu pārskatos attiecīgajos finanšu pārskata posteņos norādīto naudas līdzekļu, vērtspapīru un ieguldījumu akcijās un citā pašu kapitālā, prasību un saistību summas;

10.2. augstākā iestāde attiecīgi koriģē iestāžu pārskatus, kuros izmantotas atšķirīgas grāmatvedības metodes un atšķirīgi novērtēšanas noteikumi. Par korekciju summu attiecīgi palielina vai samazina augstākās iestādes bilances posteņu vērtību;

10.3. savstarpēji izslēdz augstākās iestādes ieguldījuma bilances vērtību un atbilstošo līdzdalības daļas vērtību iestādes pašu kapitālā (pašu kapitāla konsolidācija);

10.4. pilnībā izslēdz konsolidācijā iesaistīto iestāžu savstarpējos darījumus un savstarpējo norēķinu atlikumu summas, ievērojot mazākuma principu, tas ir, izslēdz savstarpēji ekonomiski atbilstošo pozīciju mazākās vērtības.

11. Konsolidēto pārskatu pamato ar aprēķiniem un tabulām, kuru sagatavošanā ievēro likuma "Par grāmatvedību" 6., 7. un 10.pantā noteiktās prasības attaisnojuma dokumentiem un grāmatvedības reģistriem.

12. Informācijas sistēmā "Valsts budžeta un pašvaldību budžeta pārskati" (turpmāk – e-pārskati) šo noteikumu 6.punktā minētos pārskatus atsevišķi nenorāda, bet iekļauj konsolidējošās iestādes pārskata sastāvā.

13. Konsolidācija aptver visus pārskata posteņus.

3. Pārskata apjoms, iesniegšanas un aizpildīšanas kārtība

3.1. Pārskata apjoms un iesniegšanas kārtība

14. Pārskatu veido šādas veidlapas:

14.1. veidlapa Nr.C-1 "Naudas līdzekļu izmaiņu pārskats" (1.pielikums);

14.2. veidlapa Nr.C-2 "Iegādāto parāda vērtspapīru izmaiņu pārskats" (2.pielikums);

14.3. veidlapa Nr.C-3 "Aizdevumu izmaiņu pārskats" (3.pielikums);

14.4. veidlapa Nr.C-4 "Ieguldījumu akcijās un citā pašu kapitālā izmaiņu pārskats" (4.pielikums);

14.5. veidlapa Nr.C-5 "Pārskats par prasībām" (5.pielikums);

14.6. veidlapa Nr.C-7 "Pārskats par saistībām" (6.pielikums).

15. Ministrijas un citas centrālās valsts iestādes, kā arī pašvaldības konsolidēto pārskatu par I ceturksni iesniedz Valsts kasē līdz kārtējā gada 1.jūnijam, pārskatu par II ceturksni – līdz 25.augustam, pārskatu par
III ceturksni – līdz 25.novembrim un pārskatu par IV ceturksni – līdz pārskata gadam sekojošā saimnieciskā gada 25.februārim. Ja iesniegšanas datums ir brīvdiena vai svētku diena, pārskatu iesniedz darbdienā pirms brīvdienas vai svētku dienas.

16. Vienlaikus ar saimnieciskā gada I ceturkšņa pārskatu iestādes iesniedz precizētu iepriekšējā gada IV ceturkšņa pārskatu (turpmāk – IV precizētais pārskats). Pārskata datus precizē atbilstoši gada pārskata datiem. Pārskatu iesniedz arī tad, ja dati sakrīt ar iepriekšējā gada IV ceturkšņa pārskatu.

17. Pārskatu sagatavo un iesniedz elektroniski Valsts kasē, izmantojot e-pārskatus.

18. Ja pārskata periodā notiek iestāžu strukturālā reforma, padotības maiņa vai publisko aģentūru izveide vai likvidācija, neveic izmaiņas pārskata atlikumos uz pārskata perioda sākumu, bet norāda atlikumus kā pārskata perioda darījumu.

19. E-pārskatu elektroniskā datu apmaiņas datnes formāta apraksta izveidi un aktualizāciju nodrošina Valsts kase. Valsts kase veidlapu elektroniskā formāta aprakstu publicē Valsts kases mājaslapā internetā, kā arī nodrošina pārskatu sagatavošanas sistēmas testa vidi grāmatvedības programmatūru izstrādātājiem.

3.2. Pārskata aizpildīšana

20. Pārskatā norāda:

20.1. iestādes nosaukumu, kā arī citas ziņas un apzīmējumus iestādes identificēšanai;

20.2. informāciju par to, vai pārskats ir vienas atsevišķas iestādes vai vairāku iestāžu pārskatu kopsavilkums;

20.3. datumu vai periodu, kurš atbilst attiecīgajai pārskata sastāvdaļai;

20.4. lietoto valūtu – Latvijas Republikas naudas vienību;

20.5. skaitļu precizitātes pakāpi – datus norāda apaļās summās, bez decimāldaļām;

20.6. datus par pārskata periodu – ceturksnis;

20.7. rindā "Ministrijas, centrālās valsts iestādes, pašvaldības nosaukums" norāda pilnu ministrijas, centrālās valsts iestādes vai pašvaldības nosaukumu. Sadaļā "Kodi" norāda:

20.7.1. ministrijas vai centrālās valsts iestādes kodu saskaņā ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam;

20.7.2. pašvaldības kodu saskaņā ar Administratīvo teritoriju un teritoriālo vienību vienoto klasifikatoru;

20.8. rindā "Iestādes nosaukums" norāda iestādes pilnu nosaukumu. Sadaļā "Kodi" norāda iestādes nodokļa maksātāja numuru;

20.9. rindā "Pārskata gads" norāda pārskata periodu (gads). Sadaļā "Kodi" norāda pārskata gadu (cipariem);

20.10. rindā "Pārskata periods" norāda pārskata periodu (ceturksnis). Sadaļā "Kodi" norāda pārskata ceturksni (romiešu cipariem).

21. Pārskata perioda sākuma dati atbilst iepriekšējā pārskata perioda beigās norādītajiem datiem. IV precizētā pārskata ailē "Pārskata perioda beigās" norādītie dati ir vienādi ar gada pārskatā atbilstošā ailē norādītajiem datiem un nākamā saimnieciskā gada I ceturkšņa pārskatā norādītajiem datiem uz pārskata perioda sākumu.

3.2.1. Veidlapas Nr.C-1 "Naudas līdzekļu izmaiņu pārskats" aizpildīšanas kārtība

22. Veidlapā Nr.C-1 "Naudas līdzekļu izmaiņu pārskats" norāda naudas līdzekļu atlikumus atbilstoši normatīvajos aktos budžeta iestāžu un grāmatvedības jomā noteiktā kontu plāna 2600 kontu grupas līmenim, detalizējot datus līdz trešajam kontu grupas līmenim.

23. Datus norāda par kontu sadalījumā pa šādiem institucionālo sektoru un apakšsektoru klasifikācijas kodiem: S100000, S120000, S121000, S122000, S123000, S124000, S130000, S130100, S130300, S130400 un S200000.

24. 2610 kontu grupas līmenim datus nenorāda sadalījumā pa institucionālajiem sektoriem.

25. Ailē "Atlikums pārskata perioda sākumā" norāda iestādes rīcībā esošo naudas līdzekļu atlikumus iestādes kasē, Valsts kasē un kredītiestādēs pārskata perioda sākumā.

26. Ailē "Darījumi pārskata periodā (+/–)" norāda iestādes rīcībā esošo naudas līdzekļu apgrozījuma rezultātu kontos pārskata perioda laikā.

27. Ailē "Valūtas kursa svārstības (+/–)" norāda valūtas darījumu rezultātā radušās valūtas kursa svārstības, kā arī valūtas kontu pārvērtēšanas rezultātu pārskata perioda beigās.

28. Ailē "Atlikums pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3.)" norāda iestādes rīcībā esošo naudas līdzekļu atlikumus iestādes kasē, Valsts kasē un kredītiestādēs pārskata perioda beigās.

3.2.2. Veidlapas Nr.C-2 "Iegādāto parāda vērtspapīru izmaiņu pārskats" aizpildīšanas kārtība

29. Veidlapā Nr.C-2 "Iegādāto parāda vērtspapīru izmaiņu pārskats" norāda datus atsevišķi par katru darījumu.

30. Ailē "Kods" norāda vērtspapīra kodu:

30.1. 01 – parāda vērtspapīri, tai skaitā ar fiksētu ienākumu (piemēram, vekseļi, valsts parādzīmes);

30.2. 02 – komerciālie vērtspapīri;

30.3. 03 – noguldījuma sertifikāti;

30.4. 04 – obligācijas;

30.5. 05 – hipotekārās ķīlu zīmes;

30.6. 06 – akcijas vai pajas, kurām ir fiksēts ienākums;

30.7. 09 – pārējie vērtspapīri.

31. Ailē "Vērtspapīra nosaukums" norāda šo noteikumu 29.punktā minēto vērtspapīru kodu atšifrējumu.

32. Ailē "Emitents" norāda vērtspapīru emitenta pilnu nosaukumu.

33. Ailē "Institucionālais sektors, apakšsektors" norāda iegādāto parāda vērtspapīru emitentus sadalījumā pa šādiem institucionālo sektoru un apakšsektoru klasifikācijas kodiem: S100000, S120000, S121000, S122000, S123000, S124000, S130000, S130100, S130300, S130400 un S200000.

34. Ailē "Valūtas apzīmējums" norāda iegādāto vērtspapīru oriģinālo valūtas apzīmējumu.

35. Ailē "Emisijas datums (dd.mm.gggg.)" norāda datumu, kurā vērtspapīrs izlaists apgrozībā. Datumu norāda formātā "datums.mēnesis.gads.".

36. Ailē "Dzēšanas termiņš (dd.mm.gggg.)" norāda datumu, kurā paredzēts izmaksāt vērtspapīra nominālvērtību. Datumu norāda formātā "datums.mēnesis.gads.".

37. Ailē "Finansēšanas klasifikācijas kods" norāda darījuma finansēšanas klasifikācijas kodu atbilstoši normatīvajos aktos budžeta jomā noteiktajiem klasifikatoriem, detalizējot kodu līdz ceturtajai zīmei.

38. Ailē "Kopējā nominālvērtība" norāda vērtspapīru kopējo nominālvērtību.

39. Ailē "Vērtspapīru uzskaites vērtība pārskata perioda sākumā" norāda vērtspapīru uzskaites vērtību pārskata perioda sākumā.

40. Ailē "Pirkšana/saņemšana (+)" ar pozitīvu zīmi norāda vērtspapīru vērtības palielinājumu pēc vērtspapīru pirkšanas par naudu vai saņemšanas bezatlīdzības ceļā.

41. Ailē "Pārdošana/nodošana (–)" ar negatīvu zīmi norāda vērtspapīru vērtības samazinājumu pēc vērtspapīru pārdošanas par naudu vai nodošanas bezatlīdzības ceļā.

42. Ailē "Citas izmaiņas (+/–)" norāda vērtspapīru vērtības samazinājumu (ar negatīvu zīmi) un vērtspapīru vērtības palielinājumu (ar pozitīvu zīmi), vērtspapīrus sākotnēji atzīstot vai izslēdzot no uzskaites, kā arī citu veidu iepriekš neklasificētas izmaiņas.

43. Ailē "Pārvietošana (+/–)" norāda vertikālo pārvietošanu. Vienā kodā samazina un citā kodā palielina iepriekšējos periodos kļūdaini klasificēto finansēšanas kodu un institucionālo sektoru kodu. Ailes kopsumma ir vienāda ar nulli.

44. Ailē "Uzkrātie ienākumi (+/–)" norāda vērtspapīru uzskaites vērtības palielinājumu (ar pozitīvu zīmi) vai samazinājumu (ar negatīvu zīmi) par vērtspapīru diskonta (prēmijas) summas daļu, kas attiecas uz pārskata periodu.

45. Ailē "Valūtas kursa svārstības (+/–)" ar pozitīvu zīmi norāda vērtspapīru vērtības palielinājumu un ar negatīvu zīmi norāda vērtspapīru vērtības samazinājumu valūtas kursa svārstību rezultātā.

46. Ailē "Vērtspapīru uzskaites vērtība pārskata perioda beigās (1.+ 2. + 3. + 4. + 5. + 6. + 7.)" norāda vērtspapīru uzskaites vērtību pārskata perioda beigās.

3.2.3. Veidlapas Nr.C-3 "Aizdevumu izmaiņu pārskats" aizpildīšanas kārtība

47. Veidlapā Nr.C-3 "Aizdevumu izmaiņu pārskats" norāda datus atsevišķi par katru noslēgto darījumu.

48. Ailē "Darījuma partnera nosaukums" norāda izsniegtā aizdevuma saņēmēja juridisko nosaukumu.

49. Ailē "Institucionālais sektors, apakšsektors" norāda darījuma partnerus sadalījumā pa šādiem institucionālo sektoru un apakšsektoru klasifikācijas kodiem: S100000, S120000, S121000, S122000, S123000, S124000, S130000, S130100, S130300, S130400 un S200000.

50. Ailē "Līguma parakstīšanas datums (dd.mm.gggg.)" norāda datumu, kurā parakstīts aizdevuma līgums. Datumu norāda formātā "datums.mēnesis.gads.".

51. Ailē "Atmaksas termiņš (datums) (dd.mm.gggg.)" norāda datumu, kas noteikts līgumā un līdz kuram jānokārto visas parādsaistības. Datumu norāda formātā "datums.mēnesis.gads.".

52. Ailē "Finansēšanas klasifikācijas kods" norāda darījuma finansēšanas klasifikācijas kodu kategorijā F40 x 10000 saskaņā ar normatīvajiem aktiem par budžetu finansēšanas klasifikāciju, detalizējot kodu līdz ceturtajai zīmei.

53. Ailē "Aizdevuma valūtas apzīmējums" norāda izsniegtā aizdevuma oriģinālās valūtas vispārpieņemto apzīmējumu.

54. Ailē "Aizdevuma līguma summa (LVL)" norāda aizdevuma summu latos. Ja aizdevums izsniegts valūtā, aizdevuma summu latos pārrēķina pēc Latvijas Bankas oficiāli noteiktā valūtas maiņas kursa pārskata perioda pēdējā dienā.

55. Ailē "Aizdevuma bruto atlikums pārskata perioda sākumā" norāda aizdevuma bruto atlikumu (izsniegts mīnus atmaksāts, neizslēdzot izveidotos uzkrājumus) uz pārskata perioda sākumu.

56. Ailē "Izsniegts (+)" ar pozitīvu zīmi norāda izsniegto aizdevuma summu pārskata periodā.

57. Ailē "Atmaksāts (–)" ar negatīvu zīmi norāda saņemto aizdevuma pamatsummas atmaksu pārskata periodā.

58. Ailē "Citas izmaiņas (+/–)" ar pozitīvu zīmi norāda aizdevuma pamatsummas palielinājumu un ar negatīvu zīmi norāda aizdevuma pamatsummas samazinājumu (studējošo un studiju kredītu dzēšanu, parādu, kuru piedziņa ir neiespējama, izslēgšanu no bilances un citu vienpusēju prasību izslēgšanu bez naudas plūsmas).

59. Ailē "Pārvietošana (+/–)" norāda vertikālo pārvietošanu. Vienā kodā samazina un citā kodā palielina iepriekšējos periodos kļūdaini klasificēto finansēšanas kodu un institucionālo sektoru kodu. Ailes kopsumma ir vienāda ar nulli.

60. Ailē "Valūtas kursa svārstības (+/–)" ar pozitīvu zīmi norāda aizdevuma pamatsummas palielinājumu un ar negatīvu zīmi norāda aizdevuma pamatsummas samazinājumu valūtas kursa svārstību rezultātā.

61. Ailē "Aizdevuma bruto atlikums pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. + 4. + 5. + 6.)" norāda aizdevuma bruto atlikumu (izsniegts mīnus atmaksāts, neizslēdzot izveidotos uzkrājumus) uz pārskata perioda beigām.

62. Ailē "Izveidotie uzkrājumi (+/–)" ar pozitīvu zīmi norāda izveidotos uzkrājumus šaubīgam aizdevumam un ar negatīvu zīmi norāda uzkrājuma šaubīgam aizdevumam samazinājumu.

63. Sadaļu "Izziņa: citu izmaiņu detalizēts skaidrojums" aizpilda, ja pārskata periodā ir ieraksts ailes "Citas izmaiņas (+/–)" rindās, sniedzot detalizētu aprakstu atsevišķi par katra aizdevuma izmaiņām.

3.2.4. Veidlapas Nr.C-4 "Ieguldījumu akcijās un citā pašu kapitālā izmaiņu pārskats" aizpildīšanas kārtība

64. Veidlapā Nr.C-4 "Ieguldījumu akcijās un citā pašu kapitālā izmaiņu pārskats" norāda ieguldījumu atlikumus atbilstoši normatīvajos aktos budžeta iestāžu un grāmatvedības jomā noteiktā kontu plāna 1310, 1320, 1350, 2510, 2520, 2550 kontu grupas līmeņiem. 1350 un 2550 kontu grupas līmeņus detalizē līdz kontu numuram.

65. Datus norāda par kontu sadalījumā pa šādiem institucionālo sektoru un apakšsektoru klasifikācijas kodiem: S100000, S110000, S120000, S130000, S130100, S130300, S130400, S150000 un S200000.

66. 1359 un 2559 kontus norāda arī sadalījumā pa finanšu instrumentu veidiem pēc budžetu finansēšanas klasifikācijas.

67. Ailē "Ieguldījuma uzskaites vērtība pārskata perioda sākumā" norāda ieguldījuma uzskaites vērtību pārskata perioda sākumā.

68. Ailē "Iegāde (+)" ar pozitīvu zīmi norāda palielinājumu līdzdalības daļās attiecīgajā līdzdalības veidā, izmantojot naudas norēķinus.

69. Ailē "Saņemšana/sākotnējā atzīšana (+)" ar pozitīvu zīmi norāda palielinājumu līdzdalības daļās attiecīgajā līdzdalības veidā, kas noticis bez naudas norēķiniem.

70. Ailē "Pārdošana (–)" ar negatīvu zīmi norāda samazinājumu līdzdalības daļās attiecīgajā līdzdalības veidā, izmantojot naudas norēķinus.

71. Ailē "Izslēgšana/nodošana (–)" ar negatīvu zīmi norāda samazinājumu līdzdalības daļās attiecīgajā līdzdalības veidā, kas radies, izslēdzot daļas no uzskaites.

72. Ailē "Pārvērtēšana un vērtības samazinājums (+/–)" norāda izmaiņas uzņēmuma vērtībā, kas radušās, pārvērtējot attiecīgo ieguldījumu. Vērtības palielinājumu norāda ar pozitīvu zīmi, bet samazinājumu – ar negatīvu zīmi. Šo aili aizpilda tikai tajā pārskata periodā, kad notikusi pārvērtēšana.

73. Ailē "Pārvietošana (+/–)" norāda vertikālo pārvietošanu. Vienā kodā vai kontā samazina un citā kodā vai kontā palielina iepriekšējos periodos kļūdaini klasificēto institucionālo sektoru kodu vai konta līmeni. Ailes kopsumma ir vienāda ar nulli.

74. Ailē "Valūtas kursa svārstības (+/–)" norāda valūtas kursa svārstības, kuras radušās pārskata perioda laikā, ja darījumi ar ieguldījumiem notikuši ārvalstu valūtā, vai pārskata perioda beigās, pārvērtējot ieguldījumu akcijās un citā pašu kapitālā latos, kas sākotnēji ieguldīts ārvalstu valūtā.

75. Ailē "Ieguldījuma uzskaites vērtība pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. + 4. + 5. + 6. + 7. + 8.)" norāda ieguldījuma uzskaites vērtību pārskata perioda beigās.

76. Sadaļu "Izziņa: 2. un 4.ailes datu detalizēts skaidrojums" aizpilda, ja pārskata periodā ir ieraksts aiļu "Iegāde (+)" un "Pārdošana (–)" rindās, sniedzot detalizētu aprakstu atsevišķi par katru veikto darījumu.

3.2.5. Veidlapas Nr.C-5 "Pārskats par prasībām" aizpildīšanas kārtība

77. Veidlapā Nr.C-5 "Pārskats par prasībām" norāda prasību atlikumu summas atbilstoši šādiem normatīvajos aktos budžeta iestāžu un grāmatvedības jomā noteiktā kontu plāna kontu grupas līmeņiem un kontu numuriem:

77.1. 1180 kontu grupas līmenim, tai skaitā kontu 1187 norāda atsevišķi;

77.2. 1280 kontu grupas līmenim, tai skaitā kontu 1287 norāda atsevišķi;

77.3. 1360 kontam;

77.4. 1380 kontu grupas līmenim, detalizējot datus līdz konta numuram;

77.5. 2180 kontu grupas līmenim, tai skaitā kontu 2187 norāda atsevišķi;

77.6. 2300 kontu grupas līmenim, detalizējot datus līdz trešajam kontu grupas līmenim. 2350 un 2360 kontu grupas līmenim datus detalizē līdz konta numuram;

77.7. 2400 kontu grupas līmenim, detalizējot datus līdz trešajam kontu grupas līmenim. 2410 kontu grupas līmenim datus detalizē līdz konta numuram. Kontu 2427 norāda atsevišķi;

77.8. 2570 kontu grupas līmenim, tai skaitā kontu 2577 norāda atsevišķi.

78. Datus norāda par kontu sadalījumā pa šādiem institucionālo sektoru klasifikācijas kodiem: S100000, S110000, S120000, S130000, S130100, S130300, S130400, S140000, S150000 un S200000.

79. Ailē "Atlikums pārskata perioda sākumā" norāda katras pozīcijas atlikumu pārskata perioda sākumā.

80. Ailē "Darījumi pārskata periodā (+/–)" norāda atbilstošās pozīcijas apgrozījumu pārskata periodā, iekļaujot arī savstarpējo debitoru–kreditoru parādu norakstīšanu.

81. Ailē "Citas izmaiņas (+/–)" norāda ilgtermiņa daļas reklasifikāciju un bezcerīgo debitora parādu norakstīšanu.

82. Ailē "Pārvietošana (+/–)" norāda vertikālo pārvietošanu. Vienā kodā vai kontā samazina un citā kodā vai kontā palielina iepriekšējos periodos kļūdaini klasificēto institucionālo sektoru kodu vai konta līmeni. Ailes kopsumma ir vienāda ar nulli.

83. Ailē "Valūtas kursa svārstības (+/–)" norāda valūtas kursa svārstības, kas radušās, pārvērtējot valūtā uzskaitītās prasības.

84. Ailē "Atlikums pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. + 4. + 5.)" norāda katras pozīcijas atlikumu pārskata perioda beigās.

3.2.6. Veidlapas Nr.C-7 "Pārskats par saistībām" aizpildīšanas kārtība

85. Veidlapā Nr.C-7 "Pārskats par saistībām" norāda saistību atlikumus atbilstoši normatīvajos aktos budžeta iestāžu un grāmatvedības jomā noteiktajam 5000 kontu grupas līmenim, detalizējot datus līdz konta numuram.

86. Datus norāda par kontu sadalījumā pa šādiem institucionālo sektoru klasifikācijas kodiem: S100000, S110000, S120000, S130000, S130100, S130300, S130400, S140000, S150000 un S200000.

87. Ailē "Atlikums pārskata perioda sākumā" norāda katras pozīcijas atlikumu pārskata perioda sākumā.

88. Ailē "Darījumi pārskata periodā (+/–)" norāda attiecīgās pozīcijas saistību palielinājumu vai samazinājumu pārskata perioda laikā.

89. Ailē "Citas izmaiņas (+/–)" norāda ilgtermiņa saistību īstermiņa daļas reklasifikāciju.

90. Ailē "Pārvietošana (+/–)" norāda vertikālo pārvietošanu. Vienā kodā vai kontā samazina un citā kodā vai kontā palielina iepriekšējos periodos kļūdaini klasificēto institucionālo sektoru kodu vai konta līmeni. Ailes kopsumma ir vienāda ar nulli.

91. Ailē "Valūtas kursa svārstības (+/–)" norāda valūtas kursa svārstības, kas radušās, pārvērtējot valūtā uzskaitītās saistības.

92. Ailē "Atlikums pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. + 4. + 5.)" norāda katras pozīcijas atlikumu pārskata perioda beigās.

4. Noslēguma jautājumi

93. 2009.gada IV precizēto pārskatu iesniedz atbilstoši Ministru kabineta 2009.gada 10.marta noteikumiem Nr.224 "Kārtība, kādā valsts budžeta iestādes, pašvaldības un no valsts budžeta daļēji finansētas atvasinātas publiskas personas sagatavo un iesniedz ceturkšņa finanšu pārskatus".

94. Valsts kase līdz 2010.gada 15.septembrim nodrošina:

94.1. pārskata elektroniskā datu apmaiņas datnes formāta aprakstu;

94.2. pārskatu sagatavošanas sistēmas testa vidi grāmatvedības programmatūru izstrādātājiem;

94.3. elektroniskajā datu apmaiņas datnes formātā sagatavoto pārskatu importēšanu un pārbaudīšanu attiecībā pret definēto formātu Valsts kases pārskatu sagatavošanas sistēmā, nodrošinot pārskatu ievadīšanu un rediģēšanu arī manuālā režīmā.

95. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2009.gada 10.marta noteikumus Nr.224 "Kārtība, kādā valsts budžeta iestādes, pašvaldības un no valsts budžeta daļēji finansētas atvasinātas publiskas personas sagatavo un iesniedz ceturkšņa finanšu pārskatus" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 41.nr.).

Ministru prezidents  V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 1.jūnija
noteikumiem Nr.498



  

Pamatojums datu savākšanai –
Likuma par budžetu un finanšu vadību (24.03.1994.) 30.panta septītā un astotā daļa

Veidlapa Nr.C-1

Naudas līdzekļu izmaiņu pārskats



  

KODI

Ministrijas, centrālās valsts iestādes, pašvaldības nosaukums
Iestādes nosaukums  
Pārskata gads  
Pārskata periods  

 

(latos)

Konta Nr./ klasifikācijas kods

Posteņa nosaukums

Atlikums pārskata perioda sākumā

Darījumi pārskata periodā (+/–)

Valūtas kursa svārstības
(+/–)

Atlikums pārskata perioda beigās
(1. + 2. + 3.)

A

B

1

2

3

4

Konta numurs Konta nosaukums
Klasifikācijas kods Nosaukums
Klasifikācijas kods Nosaukums

Kopā

X

Finanšu ministrs E.Repše



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 1.jūnija
noteikumiem Nr.498

Pamatojums datu savākšanai –
Likuma par budžetu un finanšu vadību (24.03.1994.) 30.panta septītā un astotā daļa

Veidlapa Nr.C-2

Iegādāto parāda vērtspapīru izmaiņu pārskats



  

KODI

Ministrijas, centrālās valsts iestādes, pašvaldības nosaukums
Iestādes nosaukums  
Pārskata gads  
Pārskata periods  


  

(latos)

Kods

Vērtspapīra nosaukums

Emitents

Institucionālais sektors, apakšsektors

Valūtas apzīmējums

Emisijas datums (dd.mm.
gggg.)

Dzēšanas termiņš (dd.mm.
gggg.)

Finan-
sēšanas klasifikācijas kods

Kopējā nominālvērtība

Vērtspapīru uzskaites vērtība pārskata perioda sākumā

Pirkšana/
saņemšana
(+)

Pārdošana/
nodošana (–)

Citas izmaiņas (+/–)

Pārvietošana

(+/–)

Uzkrātie ienākumi
(+/–)

Valūtas kursa svārstības
(+/–)

Vērtspapīru uzskaites vērtība pārskata perioda beigās
(1. + 2. + 3. + 4. + 5. + 6. + 7.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

2

3

4

5

6

7

8

Kopā

X

X

X

X

X

X

X

                 

Finanšu ministrs E.Repše



 

3.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 1.jūnija
noteikumiem Nr.498

Pamatojums datu savākšanai –
Likuma par budžetu un finanšu vadību (24.03.1994.) 30.panta septītā un astotā daļa

Veidlapa Nr.C-3

Aizdevumu izmaiņu pārskats



  

KODI

Ministrijas, centrālās valsts iestādes, pašvaldības nosaukums
Iestādes nosaukums  
Pārskata gads  
Pārskata periods  


  

(latos)

Darījuma partnera nosaukums

Institucionālais
sektors, apakšsektors

Līguma parakstīšanas
datums (dd.mm.
gggg.)

Atmaksas
termiņš (datums)
(dd.mm.
gggg.)

Finansēšanas klasifikācijas kods

Aizdevuma valūtas apzīmējums

Aizdevuma līguma summa (LVL)

Aizdevuma bruto atlikums pārskata perioda sākumā

Izsniegts (+)

Atmaksāts
(–)

Citas izmaiņas (+/–)

Pārvietošana
(+/–)

Valūtas kursa svārstības
(+/–)

Aizdevuma bruto atlikums pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. + 4. + 5. + 6.)

Izveidotie uzkrājumi
(+/–)

A

B

C

D

E

F

G

1

2

3

4

5

6

7

8

                             
                             
                             
                             

Kopā

X

X

X

X

X

                 

Izziņa: citu izmaiņu detalizēts skaidrojums

Kods

Darījuma apraksts

Summa (LVL)

4_citi    
     
     

Kopā

Finanšu ministrs E.Repše



 

4.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 1.jūnija
noteikumiem Nr.498

Pamatojums datu savākšanai –
Likuma par budžetu un finanšu vadību (24.03.1994.) 30.panta septītā un astotā daļa

Veidlapa Nr.C-4

Ieguldījumu akcijās un citā pašu kapitālā izmaiņu pārskats



  

KODI

Ministrijas, centrālās valsts iestādes, pašvaldības nosaukums
Iestādes nosaukums  
Pārskata gads  
Pārskata periods  


  

(latos)

Konta Nr./
klasifikācijas kods

Posteņa nosaukums

Ieguldījuma uzskaites vērtība
pārskata perioda sākumā

Iegāde (+)

Saņemšana/ sākotnējā atzīšana (+)

Pārdošana
(–)

Izslēgšana/ nodošana
(–)

Pārvērtēšana un vērtības samazinājums
(+/–)

Pārvietošana
(+/–)

Valūtas kursa svārstības (+/–)

Ieguldījuma uzskaites vērtība pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. +
4. + 5. + 6. + 7. + 8.)

A

B

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Konta numurs Konta nosaukums        
Klasifikācijas kods Nosaukums

 

 

   
Klasifikācijas kods Nosaukums

 

 

   

….

 

 

   

Kopā

X

       

Izziņa: 2. un 4.ailes datu detalizēts skaidrojums

Kods

Sabiedrības nosaukums

Reģistrācijas numurs

Iegādes summa
(+)

Pārdošanas summa
(–)

2_4_Dar        
         
 

Kopā

X

   

Finanšu ministrs E.Repše



 

5.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 1.jūnija
noteikumiem Nr.498



  

Pamatojums datu savākšanai –
Likuma par budžetu un finanšu vadību (24.03.1994.) 30.panta septītā un astotā daļa

Veidlapa Nr.C-5

Pārskats par prasībām



  

KODI

Ministrijas, centrālās valsts iestādes, pašvaldības nosaukums
Iestādes nosaukums  
Pārskata gads  
Pārskata periods  

 

(latos)

Konta Nr./ klasifikācijas kods

Posteņa nosaukums

Atlikums pārskata perioda sākumā

Darījumi pārskata periodā
(+/–)

Citas izmaiņas
(+/–)

Pārvietošana (+/–)

Valūtas kursa svārstības
(+/–)

Atlikums pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. + 4. + 5.)

A

B

1

2

3

4

5

6

Konta numurs Konta nosaukums
Klasifikācijas kods Nosaukums
Klasifikācijas kods Nosaukums

Kopā

X

Finanšu ministrs E.Repše



 

6.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 1.jūnija
noteikumiem Nr.498

Pamatojums datu savākšanai –
Likuma par budžetu un finanšu vadību (24.03.1994.) 30.panta septītā un astotā daļa

Veidlapa Nr.C-7

Pārskats par saistībām



  

KODI

Ministrijas, centrālās valsts iestādes, pašvaldības nosaukums
Iestādes nosaukums  
Pārskata gads  
Pārskata periods  

 

(latos)

Konta Nr./ klasifikācijas kods

Posteņa nosaukums

Atlikums pārskata perioda sākumā

Darījumi pārskata periodā
(+/–)

Citas izmaiņas
(+/–)

Pārvietošana (+/–)

Valūtas kursa svārstības
(+/–)

Atlikums pārskata perioda beigās (1. + 2. + 3. + 4. + 5.)

A

B

1

2

3

4

5

6

Konta numurs Konta nosaukums
Klasifikācijas kods Nosaukums
Klasifikācijas kods Nosaukums

Kopā

X

Finanšu ministrs E.Repše

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!