• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par krimināllietas izbeigšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.1996., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svētvietas un varoņgara atgaismā

Vēl šajā numurā

08.11.1996., Nr. 189

PAR DOKUMENTU

Veids: paziņojums

Pieņemts: 05.11.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes paziņojums

1996.gada 5.novembrī

Par krimināllietas izbeigšanu

1995.gada rudenī Latvijas Republikas masu saziņas līdzekļos bija vairākkārt sniegta informācija par krimināllietu, kurā uz aizdomu pamata par dokumentu viltošanu esot apcietināts viens no Latvijas zvērinātiem advokātiem. Pie tam, pārkāpjot nevainīguma prezumpciju prasības, bija nosaukts advokāta vārds un uzvārds - Indulis Brodiņš. Turklāt atsevišķās publikācijās bija pat apgalvots, ka esot aizdomas par viņa līdzdalību arī naudas viltošanā ("Rīgas Balss", 12.10.95.), naudas izspiešanā ("Diena", 14.10.95.).

Nesen LR Ģenerālprokuratūra izbeigusi krimināllietu pret I.Brodiņu, norādot, ka viņa rīcībā nekāds noziegums nav konstatēts. Atzīts, ka par I.Brodiņa aizturēšanas likumību un apsūdzības uzrādīšanas pamatotību izdarāma dienesta pārbaude.

Ievērojot to, ka ar masu saziņas līdzekļu izplatīto informāciju kolēģim I.Brodiņam nodarīts morāls kaitējums, Latvijas Zvērinātu advokātu padome ar šo paziņojumu pauž savu vēlmi to novērst. Uzskatām, ka mūsu paziņojuma publikācija var apliecināt arī masu saziņas līdzekļu centienus turpmāk nepieļaut cilvēktiesību aizskarošas informācijas izplatīšanu.

Paziņojums apspriests padomes sēdē.

Latvijas Zvērinātu advokātu padome

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!