• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ekonomikas sildīšanu un uzņēmējdarbības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2010., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par nākamā gada budžeta sagatavošanu

Vēl šajā numurā

09.06.2010., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ekonomikas sildīšanu un uzņēmējdarbības veicināšanu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars informē, ka Ekonomikas ministrija pērn un šogad uzņēmējdarbības veicināšanai novirzījusi vairāk nekā 350 miljonus latu, kas ir vērsti uz Latvijas konkurētspējas un eksportspējas stiprināšanu, esošo darbavietu saglabāšanu un jaunu radīšanu. Salīdzinājumam: 2008.gadā šo finanšu līdzekļu apjoms bija tikai 20 miljoni latu.

Ministrs norāda, ka, summējot kopā visu ministriju tautsaimniecībā iepludinātos līdzekļus pēdējā pusotra gada laikā, ekonomikā reāli iepludinātais finansējuma apjoms ir vēl lielāks – vairāk nekā pusmiljards latu. A.Kampars uzsver: “Granti jeb neatmaksājamais atbalsts uzņēmējiem un finanšu instrumenti ir nozīmīgs finansiāls atbalsts uzņēmējdarbībai ekonomikas recesijas posmā, kas ļauj attīstīties ne tikai uzņēmumiem, kuru projekti saņem finansējumu, bet pastarpināti nodrošina arī iekšējā tirgus pieprasījuma pieaugumu un nozaru attīstību kopumā. Kopā ar citām valdības aktivitātēm un ārējā pieprasījuma un eksporta apjomu palielināšanos tie ir ļāvuši daudz ātrāk pārvarēt tautsaimniecības zemāko recesijas posmu, nekā tika iepriekš prognozēts, un, iespējams, nepiedzīvot vēl lielāku makroekonomisko rādītāju krišanos pēc trekno gadu izšķērdīgās valsts politikas.” Kā norāda ministrs, 2009.gads bija pagrieziena punkts, jo pērn ES atbalsta programmas mērķtiecīgi tika pārorientētas uz reālo ekonomiku.

Ekonomikas ministrija dažādās uzņēmējdarbības atbalsta programmās, kas tiek finansētas no ES struktūrfondu līdzekļiem, pērn apstiprināja uzņēmēju projektu īstenošanu par vairāk nekā 154 miljoniem latu. Tas ir gandrīz astoņas reizes vairāk, salīdzinot ar 2008.gadu, kad apstiprināto projektu summa bija 20 miljoni latu. Šogad Ekonomikas ministrija līdz gada beigām plāno apstiprināt uzņēmējdarbības projektus vismaz par 200 miljoniem latu.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!