• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas reģiona integrāciju Eiropas enerģētikas tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2010., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ārlietu ministrijas darbības atjaunošanas 20.gadadienai veltīto izstādi

Vēl šajā numurā

03.06.2010., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas reģiona integrāciju Eiropas enerģētikas tirgū

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 31.maijā Briselē tikās ar Eiropas enerģētikas komisāru Ginteru Etingeru, Igaunijas ekonomikas un komunikāciju ministru Juhanu Partu, Lietuvas enerģētikas ministru Arvīdu Sekmoku un Polijas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Marcinu Korolecu. Tikšanās dalībnieki pārrunāja galvenās aktualitātes Baltijas reģionā enerģētikas jomā. Sarunās Baltijas valstu un Polijas pārstāvji Eiropas enerģētikas komisāram uzsvēra Baltijas elektroenerģētikas tirgus pilnīgas integrācijas Eiropas enerģētikas tirgū nozīmīgumu. Tāpat Baltijas valstu un Polijas pārstāvji savstarpēji vienojās par augsta līmeņa darba grupas izveidi ar mērķi veicināt Lietuvas atomelektrostacijas (AES) projekta īstenošanu.

Tikšanās rezultāti tika nostiprināti īpašā memorandā, ko parakstīja A.Kampars un attiecīgi Igaunijas, Lietuvas un Polijas pārstāvji.

Memorandā ir uzsvērts pilnīgas Baltijas elektroenerģētikas tirgus integrācijas Eiropas enerģētikas tirgū nozīmīgums, kā arī atkārtoti apliecināts kopīgs atbalsts reģionālajiem elektroenerģijas starpsavienojumu projektiem LitPolLink, NordBalt, EstLink2 un citiem projektiem, kas tiek īstenoti atbilstoši Baltijas enerģijas tirgu starpsavienojumu plānam, kā arī ilgtermiņa mērķim – Baltijas valstu pieslēgšanai kontinentālās Eiropas kopējam elektroenerģijas tīklam. Memorandā tiek atzīts Lietuvas atomenerģijas stacijas projekta īstenošanas potenciāls kā pamats stabilai un drošai Baltijas reģiona apgādei ar elektroenerģiju. Memorandu parakstījušās puses vienojās par augsta līmeņa darba grupas izveidi, kuras mērķis ir veicināt Lietuvas AES projekta īstenošanu. Puses memorandā apņemas tikties sešus mēnešus pēc darba grupas izveides, lai izvērtētu progresu Lietuvas AES projekta īstenošanā un lemtu par turpmāko rīcību.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!