• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par tikšanos ar Pasaules Bankas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2010., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts makroekonomisko situāciju un tās attīstību

Vēl šajā numurā

29.05.2010., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par tikšanos ar Pasaules Bankas pārstāvjiem

27.maijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonas tikās ar Pasaules Bankas (PB) pārstāvjiem un aizstāvēja IZM pārziņā esošo jomu intereses, lai nepieļautu turpmāku finansējuma samazinājumu. PB atzina, ka izglītībā īsā laikā sāktas un arī īstenotas nozīmīgas pārmaiņas, kas ir turpināmas. Līdz šim paveiktais sekmējis gan efektīvāku finanšu līdzekļu izmantošanu, gan izglītības kvalitātes paaugstināšanos.

Sarunas gaitā ministre uzsvēra, ka valstī izglītības politikas mērķi ir skaidri definēti, un, izmantojot gan valsts budžeta līdzekļus, gan ES finansējumu, IZM kā par nozari atbildīgā ministrija konsekventi virzās uz šo mērķu sasniegšanu visās izglītības pakāpēs. Turklāt, lai atbilstoši īstenotu ilgtermiņa izglītības politikas mērķus, turpmāki līdzekļu samazinājumi nav pieļaujami. Šai pozīcijai kopumā piekrita arī PB.

“Neskatoties uz būtisku finansējuma samazinājumu, IZM gan spējusi no 2010.gada 1.janvāra nodrošināt vidēji par 37% pedagogu atalgojuma palielinājumu, gan nodrošināt finansējumu skolotājiem, kuri strādā ar piecus un sešus gadus veciem bērniem,” uzsvēra T.Koķe, piebilstot, ka IZM turpinās aizstāvēt savu mērķa grupu intereses, vienlaikus īstenojot uzsāktās pārmaiņas.

Saistībā ar sportu ministre uzsvēra, ka IZM ir vienīgā ministrija Latvijā, kas atbild par šo jomu līdztekus izglītībai, zinātnei, valsts valodai un jaunatnes politikai. Sarunas gaitā PB pārstāvjiem tika sniegts detalizēts skaidrojums par sporta budžeta pozīcijām (piemēram, sporta treneru algas, augstu sasniegumu sports), kuru sadalē nodrošināta partneru iesaiste un caurskatāmība. 2010.gadā sporta budžets ir 13,9 miljoni latu, kas ir uz pusi mazāks, salīdzinot ar 2008.gadu. Turklāt pie samazināta finansējuma mūsu sportisti sevi izcili parādīja Vankūveras olimpiādē. Tādēļ arī turpmāk IZM aizstāvēs sporta budžetu, par ko sarunas gaitā kopumā tika sniegti pārliecinoši argumenti PB.

Izglītības un zinātnes ministrija ar Finanšu ministriju saskaņojusi gan 2011.gada, gan 2012.gada valsts budžeta projekta bāzes izdevumus, kas neparedz būtiskas izmaiņas IZM pārziņā esošajās jomās.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!