• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas līgumi — pie Jums dodas "LV" 15.a un 15.b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1997., Nr. 341 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Eiropā

Vēl šajā numurā

24.12.1997., Nr. 341

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas līgumi — pie Jums dodas “LV" 15.a un 15.b burtnīca

Pie Jums, cienījamie lasītāji, dodas kārtējā starptautisko līgumu burtnīca, kas šoreiz ir divās daļās: 15.a — latviešu valodā (64 lpp.) un 15.b — angļu valodā (68 lpp.). Šajā burtnīcā publicēts Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līgums ar visiem tā pielikumiem un protokoliem.

1997. gada 28. aprīlī Varšavā parakstītā līguma mērķis ir paplašinot savstarpējo tirdzniecību, veicināt pušu ekonomisko saišu pilnveidošanu, stimulēt abu pušu saimniecisko rosmi, kā arī celt ražošanas efektivitāti. Šī starptautiskā dokumenta 1. pantā ir teikts, ka pārejas posmā, kas beidzas, vēlākais, 2001. gada 1. janvārī, puses pakāpeniski izveidos brīvās tirdzniecības teritoriju atbilstoši šī līguma noteikumiem, kā arī saskaņā ar Vispārējo vienošanos par tarifiem un tirdzniecību un Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumu. Apjomīgajā materiālā (244 mašīnraksta lappuses latviešu valodā un 260 lappuses — angļu valodā) ietilpst arī Saprašanās memorands, trīs protokoli un pieci pielikumi. Tajos noteikta līguma darbības joma, preču izcelsmes noteikumi, tai skaitā apstrādes vai pārstrādes operācijas, kas veicamas ar neizcelsmes materiāliem, lai ražotā produkcija iegūtu izcelsmes statusu, paredzēta muitas nodokļu piemērošanas kārtība, kā arī importa un eksporta kvantitatīvie ierobežojumi.

“Latvijas Vēstneša” abonentus, kam interesē šis līgums, lūdzam, apliecinot savu abonentu, paziņot redakcijai rakstiski vai pa tālruni, uz kādu adresi burtnīcu vēlams izsūtīt, un Jūs to saņemsit par brīvu. Pārējie interesenti izdevumu var nopirkt turpat, kur laikrakstu: skat. informāciju avīzes 1. lappuses apakšējā labajā stūrī, pie lielās izsaukuma zīmes.

Jūsu “LV”

s.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!