• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par profesionālo augstāko izglītību bezdarbniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2010., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Iekšlietu ministrijas 2009.gada pārskatu

Vēl šajā numurā

28.05.2010., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par profesionālo augstāko izglītību bezdarbniekiem

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu piedāvā bezdarbniekiem ar augstāko vai nepabeigtu augstāko izglītību iespēju apgūt pirmā vai otrā līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmas.

Pieteikties 2010./2011.akadēmiskā gada 1.semestra studijām bezdarbnieki ar augstāko vai nepabeigtu augstāko izglītību varēs no šā gada 24.maija līdz 28.jūnijam savā Nodarbinātības valsts aģentūras filiālē, līdzi ņemot pasi, kā arī dokumentus par iegūto augstāko izglītību vai izglītības iestādes izziņu par augstākās izglītības programmas iepriekš apgūto daļu (ja augstākās izglītības ieguve pārtraukta) un rīkojumu par izslēgšanu no studējošo saraksta (eksmatrikulāciju).

Uz pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas apguvi bezdarbnieks var pretendēt:

• ja programmas apguve bija sekmīgi uzsākta, bet vismaz vienu gadu pirms iesaistes NVA pasākumā pārtraukta (par studiju pārtraukumu nav uzskatāms akadēmiskais atvaļinājums) un līdz izglītību apliecinoša dokumenta saņemšanai palikuši ne vairāk kā 18 mēneši.

Uz otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas apguvi bezdarbnieks var pretendēt:

• ja ir iegūta izvēlētās otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas apguvei nepieciešamā izglītība un ja izvēlētās izglītības programmas apguves laiks nav ilgāks par 18 mēnešiem, ja izglītības programmas apguve nav bijusi iepriekš uzsākta;

• ja izvēlētās programmas apguve iepriekš bija sekmīgi uzsākta, bet vismaz vienu gadu pirms iesaistes NVA pasākumā pārtraukta un līdz izglītību apliecinoša dokumenta saņemšanai palikuši ne vairāk kā 18 mēneši.

Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas apguvē bezdarbnieks var tikt iesaistīts, ja

• vismaz trīs gadus pēc izglītības iegūšanas nebija uzsācis darba tiesiskās attiecības iegūtās izglītības jomā vai vismaz trīs gadus pēc izglītības iegūšanas darba tiesiskās attiecības iegūtās izglītības jomā bija uzsācis, taču tās tika izbeigtas;

• reģistrēts NVA kā bezdarbnieks ilgāk nekā vienu gadu.

Detalizētāka informācija par pasākumu un iesaistes nosacījumiem – NVA filiālēs un NVA mājalapā (www.nva.gov.lv).

Pasākumā iesaistītajiem bezdarbniekam tiks izsniegts kupons līdz 1000 latu vērtībā izvēlētās studiju programmas apmaksai. Pasākumam piešķirtā finansējuma ietvaros studijas uzsākt vai turpināt 2010.gadā kopumā varēs 900 bezdarbnieku ar augstāko vai nepabeigto augstāko izglītību.

Studiju laikā bezdarbniekam ik mēnesi tiks maksāta 70 latu stipendija. Stipendijas apmērs var mainīties atkarībā no mācību apmeklējuma.

Uzsākt vai turpināt izglītību bezdarbnieks var jebkurā akreditētā Latvijas augstskolā vai koledžā. Izglītības iestādi bezdarbnieks izvēlas sadarbībā ar karjeras konsultantu. Bezdarbnieka piemērotību konkrētās izglītības programmas apguvei nosaka izglītības iestāde. Augstākās izglītības mācību iestāžu piedāvāto profesionālās augstākās izglītības programmu saraksts pieejams NVA mājaslapas sadaļā “Bezdarbniekiem un darba meklētājiem”.

NVA Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!