• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Korupcijas novēršanas padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.1999., Nr. 13/14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu laukiem šodien un rīt

Vēl šajā numurā

19.01.1999., Nr. 13/14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Korupcijas novēršanas padomes sēdi

Piektdien, 15.janvārī, pēc Korupcijas novēršanas padomes kārtējās, šajā gadā pirmās, sēdes tagadējā padomes priekšsēdētāja, tieslietu ministre Ingrīda Labucka informēja žurnālistus par padomē apspriesto. Šoreiz darba kārtības galvenie jautājumi bija padomes nolikums un sastāvs, tās darba tehniskais, informatīvais un finansu nodrošinājums, padomes turpmākie uzdevumi, kā arī rīcības komitejas ziņojums par korupcijas novēršanas konferenci 3.februārī.

Ingrīda Labucka pavēstīja: padomes sēdē vienojušies, ka paplašināms tās locekļu sastāvs, lai darbs kļūtu gan atklātāks, gan efektīvāks. Tā, piemēram, piedalīties padomes darbā aicināta starptautiskās antikorupcijas organizācijas "Transparency International" Latvijas nodaļas — sabiedriskās organizācijas "Sabiedrība par atklātību — DELNA" valdes priekšsēdētāja Inese Voika, Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs; rakstiski piekrišanu devis arī finansu ministrs Ivars Godmanis; izteikts lūgums Radio un televīzijas padomei deleģēt padomes sastāvā savu pārstāvi. Tuvākajā laikā papildināto un nedaudz mainīto padomes sastāvu iesniegs apstiprināšanai Ministru kabinetā. Otrais, par ko konceptuāli izlemts pēdējās padomes sēdē, ir priekšlikums par sekretariāta izveidošanu darba efektīvākai nodrošināšanai, padomes locekļu darbības koordinācijai. Līdz nākamajai padomes sēdei jāizstrādā šis variants, ar to saistītais tehniskais un finansiālais nodrošinājums, lai to iesniegtu valdībai. Katram padomes loceklim nākamajā sēdē jāizvirza savi priekšlikumi — uzdevumi, kas, pēc viņa prāta, uzskatāmi par svarīgākajiem šajā gadā. Padome pēc tam vērtēs un izvēlēsies prioritāros darbības virzienus.

I.Labucka atzīmēja, ka šī gada 3.februārī notiks konference, kas veltīta korupcijas novēršanas uzdevumiem un saistīta ar Pasaules bankas nesen rīkoto aptauju Latvijā. Konferenci rīko ar Administrācijas skolas un Pasaules bankas plašu atbalstu, kurā aicināti piedalīties sabiedrības pārstāvji, nevalstiskās organizācijas, uzņēmēji un, protams, arī masu saziņas līdzekļu pārstāvji.

Turpmāk nolemts stingri ievērot, lai Korupcijas novēršanas padomes sēdes notiktu reizi mēnesī, kā tas bija padomes darbības sākumā.

Tieslietu ministres un Korupcijas novēršanas padomes priekšsēdētājas Ingrīdas Labuckas personīgais viedoklis: padomei jāstrādā mērķtiecīgāk, ar analītiskāku pieeju, jāapkopo ārvalstu pieredze šajā ziņā, kā arī labāk jākoordinē katrā nozarē veicamais, lai būtu plašāks un konkrētāks skatījums. Tieši tāpēc ir svarīgi izveidot padomes darba sekretariātu.

Tieslietu ministre atbildēja arī uz žurnālistu jautājumiem par likumu, normatīvo aktu izstrādes pilnveidošanu, izteica domas par ienākumu deklarēšanu un citām ar korupcijas apkarošanu saistītām problēmām.

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!