• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas valdības palīdzību sociālajām programmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.1999., Nr. 13/14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Korupcijas novēršanas padomes sēdi

Vēl šajā numurā

19.01.1999., Nr. 13/14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas valdības palīdzību sociālajām programmām

15. janvārī Labklājības ministrijā (LM) labklājības ministrs Vladimirs Makarovs un Dānijas vēstnieks Latvijā Mihaels Mecs Merks parakstīja līgumu par Dānijas valdības finansiālo palīdzību sociālā atbalsta programmu ieviešanai, lai mazinātu iedzīvotāju riska grupu sociālo atstumtību.

LM īpaši vēlas izveidot sociālā atbalsta programmas ģimenēm ar bērniem, kuras ir mazturīgas un kurām ir sociālas problēmas. Līgums paredz sagatavot īpašas sociālā atbalsta programmas darbam ar riska grupas ģimenēm, kurās ir bērni, ģimenēm, kurās kāds no ģimenes locekļiem ir invalīds ar fiziska vai garīga rakstura traucējumiem, ģimenēm, kurās kāds no tās locekļiem ir nonācis alkohola vai narkotiku atkarībā.

Paredzēts, ka LM sagatavos vairākas programmas, kuras tiks apspriestas speciālā programmu vadības komitejā. LM uzaicināja arī pašvaldības un nevalstiskās organizācijas veidot īpašas programmas sociālajm atbalstam, lai saņemtu dāņu valdības finansu atbalstu.

Baltijas jūras valstu vadītāju tikšanās laikā Dānijas premjerministrs nāca klajā ar iniciatīvu, ka Dānijas valdība varētu ziedot naudas summu sociālās integrācijas procesiem. Dānijas valdība jau ir paredzējusi finansējumu — aptuveni 45 miljonus dāņu kronu — sociālā atbalsta programmu finansējumam trīs Baltijas valstīs un Polijā.

Latvija ir pirmā no šīm valstīm, kas oficiāli paraksta līgumu. Rīcības komitejā no Latvijas puses strādās LM valsts sekretāres vietniece Ruta Puriņa un LM Sociālās palīdzības departamenta direktore Lauma Grafa kopā ar Dānijas puses pārstāvjiem. Šis ir pirmais tāda veida līgums, kur finansējums paredzēts gan valsts pārvaldes institūciju projektiem, gan pašvaldību projektiem, gan nevalstisko organizāciju projektiem. 15. janvārī notika Rīcības komitejas sēde, kurā lēma, kādā veidā projekti tiks izvērtēti un apmaksāti.

LM turpina starptautisko sadarbību ar Dāniju, kas sociālās palīdzības jomā aizsākās 90. gadu sākumā. 1994. gadā Dānijas valdība piešķīra 3,7 miljonus dāņu kronu Latvijas sociālās aprūpes iestāžu vadītāju mācībām. Īpaši tika apmācīti 16 sociālajā palīdzībā strādājošie, kuri saņēma sertifikātu par tiesībām mācīties tālāk. 1997. gadā Dānijas valdība piešķīra Latvijai 2,3 miljonus dāņu kronu, lai sadarbībā ar Dānijas Sociālo lietu ministriju īstenotu Latvijā projektu "Tehnisko palīglīdzekļu nomas punktu izveide Latvijā". Rīgā jau darbojas viens šāds nomas punkts invalīdiem — sociālo iestāžu servisa centrs.

Labklājības ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!