• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Piedaloties ES konkurētspējas padomes sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2010., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Uzrunājot Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības 5.kongresa dalībniekus

Vēl šajā numurā

26.05.2010., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Piedaloties ES konkurētspējas padomes sanāksmē

25.maijā ekonomikas ministrs Artis Kampars darba vizītē uzturējās Briselē, kur piedalījās ES konkurētspējas ministru padomes (Padome) sanāksmē, pārstāvot Latvijas viedokli diskusijās par jauno Būvizstrādājumu tirdzniecības nosacījumu regulu, jauno Direktīvu par patērētāju tiesībām un Padomes secinājumiem par tīriem un energoefektīviem transportlīdzekļiem.

Par prasību pilnveidošanu ražotāju informācijai par būvizstrādājumiem

Eiropas Komisija ierosina aizstāt Padomes Būvizstrādājumu direktīvu ar regulu, kuras galvenais mērķis būs nodrošināt ticamas informācijas norādi par izstrādājumu ekspluatācijas īpašībām un to stabilitāti.

Latvija atbalsta Būvizstrādājumu regulas projektu. Tāpat pozitīvi vērtējams fakts, ka atbilstoši jaunajai regulai visiem būvizstrādājumiem, kuri izgatavoti atbilstoši harmonizēto tehnisko noteikumu prasībām, būs jānorāda informācija par izstrādājumu ekspluatācijas īpašībām. Tas palīdzēs patērētājiem izvēlēties savām vajadzībām atbilstošus un kvalitatīvus materiālus. A.Kampars uzsvēra: “Latvija ir gandarīta, ka mikrouzņēmumu ražotai produkcijai paredzēts piemērot atvieglotas novērtēšanas procedūras. Tajā pašā laikā svarīgi nodrošināt, ka tirgū netiek piedāvāta nedroša produkcija vai tāda, kas rada pamatu negodīgai konkurencei.”

Par patērētāju tiesību aizsardzību

Padomes sēdē bija paredzēts diskutēt arī par priekšlikumiem jaunai Direktīvai par patērētāju tiesībām. Šobrīd spēkā esošais regulējums dalībvalstīs nav vienāds, bieži vien nacionālajā līmenī tas ir stingrāks nekā kopumā ES. Jaunās direktīvas priekšlikumā paredzēts, ka dalībvalstis nedrīkstēs ieviest nosacījumus, kas būtiski atšķiras no direktīvā paredzētajiem. Plānots, ka direktīvā tiks noteiktas arī vienotas prasības patērētājiem sniedzamajai informācijai pirms līguma noslēgšanas, līgumā ietveramajai informācijai u.c. jautājumiem. Kopumā Latvija atbalsta šo EK priekšlikumu.

Par energoefektīvu transporta politiku

Tāpat Padomes sēdē dalībvalstu ekonomikas ministri apmainījās viedokļiem par Eiropas tīru un energoefektīvu transportlīdzekļu stratēģiju, kurā paredzēti konkrēti pasākumi, kas veicami tiesiskā regulējuma jomā, zaļās enerģijas pētniecības un inovāciju atbalstam, tirgus apgūšanai un patērētāju informēšanai, kā arī konkrētai rīcībai elektrisko transportlīdzekļu jomā.

Latvija atbalsta šādas stratēģijas izstrādi, jo tā sniegs ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā un tās īstenošana sekmēs uz zināšanām balstītas ekonomikas attīstību. A.Kampars aicināja EK tīru un energoefektīvu transporta politiku īstenot tā, lai no tās realizēšanas ieguvējas būtu arī dalībvalstis, kurās nav attīstīta autoražošana, kā arī nav pietiekamā līmenī izveidota attiecīgā infrastruktūra energoefektīvo transportlīdzekļu uzlādei.

Padomes sēdē pārrunāti arī citi ES iekšējā tirgus jautājumi.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!