• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2010., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Ķīnā

Vēl šajā numurā

25.05.2010., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Afganistānā

No 19. līdz 21.maijam Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzturējās vizītē Afganistānas Republikā, kur 20.maijā tikās arī ar Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaju
Foto: Līga Krapāne, Ministru prezidenta birojs

20.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ieradās Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, kur tikās ar Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaju.

Sarunas laikā Ministru prezidents V.Dombrovskis un Afganistānas prezidents H.Karzajs apsprieda starptautiskās operācijas norisi Afganistānā un Latvijas ieguldījumu tajā – gan drošības, gan valsts rekonstrukcijas ziņā. Afganistānas prezidents ļoti augsti novērtēja Latvijas līdz šim sniegto ieguldījumu.

Latvijas valdības vadītājs un Afganistānas prezidents pārrunāja tranzīta un nemilitāro kravu nodrošināšanu NATO spēkiem Afganistānā, izmantojot Latvijas ostu un dzelzceļu, kas ir svarīgs faktors Afganistānas valsts drošībai, stabilitātei un ilgtermiņa attīstībai. Šis maršruts šobrīd rod iespēju dažādot nemilitāro kravu tranzīta ceļus uz Afganistānu. Taču nākotnē, kā uzsvēra H.Karzajs, tas varētu kļūt par izdevīgu tirdzniecības ceļu no Afganistānas uz Latviju un Eiropu.

H.Karzajs interesējās par pārmaiņām, kas ir notikušas Latvijā kopš neatkarības atgūšanas – gan ekonomikā, gan armijā, gan sabiedrībā kopumā, gan valsts uzbūvē.

Tika pārrunātas attiecības ar Afganistānas kaimiņvalstīm un arī plašākā starptautiskā kontekstā, t.sk. Ķīnu, ASV, Krieviju.

Afganistānas prezidents informēja V.Dombrovski par 29.maijā paredzēto Lielo Jirgu, kuras laikā sabiedrības pārstāvji spriedīs, kā veicināt miera nostiprināšanās procesu Afganistānā.

Vienlaikus H.Karzajs izteica nožēlu, ka sakarā ar šo būtisko Afganistānas dzīves pasākumu nevarēs piedalīties NATO Parlamentārajā asamblejā Rīgā, kas notiks no 28.maija līdz 1.jūnijam, taču Afganistānu šajā pasākumā pārstāvēs valsts aizsardzības ministrs. H.Karzajs izteica cerību, ka varēs rast iespēju kādu citu reizi apmeklēt Rīgu.

Sarunas nobeigumā Afganistānas prezidents lūdza Ministru prezidentu nodot lielu pateicību Latvijas iedzīvotājiem par sniegto palīdzību Afganistānā, kā arī novēlēja Latvijas karavīriem veiksmīgu turpmāko dienestu Afganistānā un drošu atgriešanos Latvijā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!