• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par ASV un ES ieguldījumu starptautiskajās operācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2010., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par vienas pieturas aģentūras principu pakalpojumu jomā

Vēl šajā numurā

21.05.2010., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par ASV un ES ieguldījumu starptautiskajās operācijās

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis izprot un atbalsta ASV izteiktās bažas par Eiropas Savienības (ES) valstu un ASV finanšu resursu nevienlīdzīgo ieguldījumu starptautiskajā operācijā Afganistānā. ASV resursi tajā tiek ievērojami palielināti, kamēr Eiropas valstīm tie ir nemainīgi un pat minimāli. Starptautiskās ekspertu grupas izstrādātajā ziņojumā, kur publicēti ieteikumi NATO jaunajai stratēģiskajai koncepcijai, paustas jau iepriekš izteiktās ASV bažas par pieaugošo atšķirību starp ASV un Eiropas ieguldījumu NATO spēju attīstībā, kā arī kopējās alianses iniciatīvās.

I.Lieģis norāda, ka ir jācenšas novērst situāciju, kurā uz ASV spēku pleciem gulstas neadekvāti liela operacionālā un finansiālā nasta, kas var apgrūtināt uzdevumu izpildi kopīgi īstenotajās operācijās.

“Neskatoties uz Latvijas aizsardzības nozares kraso budžeta samazinājumu, mēs esam spējuši saglabāt sava kontingenta sastāvu Afganistānā. Apzinoties situācijas nopietnību, mēs darīsim visu iespējamo, lai sabiedroto spēki pēc iespējas ātrāk varētu nodot varu Afganistānas valdības rokās,” uzsver aizsardzības ministrs.

Pašlaik tiek plānots Aizsardzības ministrijas budžets turpmākajiem četriem gadiem. Pēc I.Lieģa sacītā, Latvijas dalība NATO un ES īstenotajās starptautiskajās operācijās arī turpmāk neapšaubāmi būs viena no aizsardzības nozares prioritātēm.

Starptautisko ekspertu grupa bijušās ASV valsts sekretāres Madlēnas Olbraitas vadībā, uzklausot NATO dalībvalstu ieteikumus, izstrādājusi ziņojumu, kurā sniegtas rekomendācijas, kas jāiekļauj jaunajā NATO stratēģiskajā koncepcijā. Baltijas valstis šajā ekspertu grupā pārstāvēja pašreizējais ārlietu ministrs Aivis Ronis.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!