• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Madridē un piedaloties ES un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Madridē un piedaloties ES un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē

Valsts prezidents Valdis Zatlers (trešais no kreisās) 18.maijā Madridē, piedaloties Eiropas Savienības un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē
Foto:VPK

18.maijā, piedaloties sestajā Eiropas Savienības un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē Madridē, Spānijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers uzstājās samita plenārsēdē, klātesošos uzrunājot jautājumā par atveseļošanos no globālās ekonomiskās krīzes un jaunas finanšu arhitektūras veidošanu.

Valsts prezidents atzīmēja divas nacionālā un starptautiskā līmeņa mācības, ko mēs varam gūt no finanšu un ekonomiskās krīzes: “Analizējot Latvijas pieredzi, nacionālā līmeņa kontekstā svarīga ir gan fiskālā disciplīna un atbildība, gan arī starptautisko partneru finansiālais atbalsts. Bez sabalansēta budžeta ilgtspējīgu attīstību nevarēs nodrošināt arī vairums attīstīto valstu.”

Savukārt, pievēršoties risinājumiem starptautiskajā līmenī, viņš uzsvēra: “Lai arī mēs gūstam daudzas priekšrocības no globālās tirdzniecības sistēmas, tomēr vienlaikus ir jāatceras, ka nacionālie lēmumi var ietekmēt starptautiskos finanšu tirgus. Tādēļ nepieciešama pārdomāta starptautiskās finanšu regulēšanas kārtības pārraudzība. Bet vēl būtiskāka ir jau esošo noteikumu ievērošana. Piemēram, primāri svarīga ir Māstrihtas kritēriju izpildes nodrošināšana eirozonas valstīs pirms diskusijas par jaunu valstu, kas izpildījušas Māstrihtas kritērijus, neuzņemšanu Eiropas Monetārajā savienībā.”

V.Zalters aicināja izmantot gan Latīņamerikas, gan Eiropas gūto pieredzi finanšu krīžu pārvarēšanā pēdējās desmitgades laikā, lai nodrošinātu stabilu un ilgtspējīgu abu reģionu ekonomiku attīstību.

Sanāksmes laikā Eiropas un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāji pārrunāja jaunas starptautiskās finanšu arhitektūras veidošanu un ekonomiskās krīzes pārvarēšanu, ar klimata izmaiņām saistītus jautājumus, kā arī Haiti zemestrīces radīto seku likvidēšanas laikā gūtās mācības.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!