• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Degvielu tirgotāju asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Madridē un piedaloties ES un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Degvielu tirgotāju asociācijas pārstāvjiem

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 19.maijā tikšanās laikā ar Latvijas Degvielu tirgotāju asociācijas (LDTA) pārstāvjiem pārrunāja aktualitātes nozarē, tostarp jautājumu par pēdējo mēnešu laikā piedzīvoto augsto degvielas cenu kāpumu.

Ministrs pēc tikšanās uzsvēra, ka degvielas cenu kāpums negatīvi ietekmē uzņēmējdarbību un mazina Latvijas uzņēmumu konkurētspēju.

A.Kampars uzskata: “Šobrīd esam pārvarējuši recesijas smagāko posmu. Ekonomika sāk atgūties, bet izaugsme vēl ir trausla, un to var negatīvi ietekmēt jebkurš ārējs faktors, arī pēdējo mēnešu tendence sabiedrībai neizprotamu iemeslu dēļ palielināties degvielas cenām. Tāpēc ir jāturpina meklēt risinājumi. Ja nav iespējams tos atrast iekšējā tirgū, tad, iespējams, risinājumi ir jāmeklē vienoti ES.”

Ministrs ar LDTA pārstāvjiem vienojās, ka viens no risinājumiem būtu vēršanās pie Eiropas konkurences komisāra Hoakina Almunjas ar lūgumu izvērtēt degvielas cenu samazināšanas iespējamību Eiropas līmenī. Tāpat jautājumu par degvielas cenām ministrs ir iecerējis pārrunāt ar kolēģiem no Baltijas, Polijas un Eiropas enerģētikas komisāru Ginteru Etingeru. Pēc tikšanās ministrs atzina, ka pilnīgu skaidrību par cenu veidošanās mehānismiem viesīs Konkurences padome, kura pašlaik pēta degvielas tirgu Latvijā. Ministrs tikšanās laikā arī uzsvēra, ka valsts nodokļu politika attiecībā uz degvielu ir mērena. Salīdzinājumā ar citām ES valstīm Latvijā nodokļu ietekme uz cenām ir vidējā līmenī.

Sandris Sabajevs,
ministra preses sekretārsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!