• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Norvēģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par Atjaunojamās enerģijas likumprojekta pamatprincipiem

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Norvēģijā

18.maijā Oslo Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Norvēģijas premjerministru Jensu Stoltenbergu Norvēģijas vizītes ietvaros. Valdību vadītāji pārrunāja jautājumus par divpusējo ekonomisko sadarbību, finanšu situāciju Eiropā un Ziemeļvalstu finanšu atbalstu Latvijai, kā arī abu valstu sadarbību Afganistānā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis pateicās par Norvēģijas un citu Ziemeļvalstu piedāvāto finanšu atbalstu 1,9 miljardu eiro līmenī, kā arī veiksmīgo ES zonas un Norvēģijas valdības divpusējo finanšu instrumentu. Abu valstu valdību vadītāji bija vienisprātis, ka tuvākajā laikā ir jāpanāk vienošanās par finanšu instrumenta turpināšanu nākamo piecu gadu periodā.

Norvēģijas valdības vadītājs interesējās par Latvijas ekonomikas atveseļošanos, kā arī izteica atzinību par veiktajiem fiskālās konsolidācijas un krīzes pārvarēšanas pasākumiem. Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijas valdības mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu un konkurētspējīgu ekonomiku, sasniedzot Māstrihtas kritērijus un ieviešot eiro 2014.gadā.

Abas amatpersona pārrunāja arī veiksmīgo Norvēģijas un Latvijas sadarbību Afganistānā, Latvijas NBS karavīriem un policijas padomniekam pildot ES policijas misiju EUPOL Afghanistan sastāvā. Norvēģijas premjerministrs J.Stoltenbergs, kurš tikai 17.maijā atgriezies no vizītes Afganistānā, atzinīgi novērtēja Latvijas pārstāvju ieguldījumu starptautiskajā operācijā Afganistānā. Abi valdību vadītāji apliecināja stingru gatavību turpināt pildīt starptautisko misiju.

Avioreisa kavēšanās dēļ tika atcelta Ministru prezidenta V.Dombrovska lekcija par Latvijas ekonomikas izaugsmi pēc krīzes Nobela institūtā Oslo.

Vizītes nobeigumā Ministru prezidents V.Dombrovskis tikās ar “DnB Nord” grupas pārstāvjiem un pārrunāja jautājumus par valsts ekonomisko attīstību un tās perspektīvām, banku sektora darbību Latvijā un bankas “DnB Nord” ilgtermiņa darbības mērķiem Latvijā.

Līga Krapāne,
Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!