• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Norvēģijā

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Afganistānā

 
Vakar, 19.maijā, no rīta ar militārās bāzes Mazārešarīfā apmeklējumu un tikšanos ar tur dienošajiem karavīriem Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ārlietu ministrs Aivis Ronis (attēlā pa labi), Aizsardzības ministrijas izpildsekretārs militāro spēju attīstības jautājumos ģenerālmajors Raimonds Graube (trešais no kreisās) aizsāka triju dienu darba vizīti Afganistānā

 

 

Uzturoties darba vizītē Afganistānā

19.maijā no rīta triju dienu vizītē Afganistānā ieradās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Šī ir pirmā reize neatkarīgās Latvijas vēsturē, kad valdības vadītājs apmeklē Latvijas bruņoto spēku starptautisko operāciju ārvalstīs.

Plānots, ka Ministru prezidents apmeklēs Latvijas lielāko kontingenta izvietojuma bāzi Meimanā, lai tiktos ar tajā dislocētajiem karavīriem, kā arī tiksies ar vietējās Farjabas provinces vadību, lai pārrunātu situāciju provincē. V.Dombrovskis apmeklēs arī reģionālo ziemeļu pavēlniecību Mazārešarīfā.

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā premjeram plānota tikšanās ar Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaju, kuras laikā tiks pārrunāta pašreizējā situācija Afganistānā, kā arī iespējamā Afganistānas prezidenta dalība gaidāmajā NATO Parlamentārajā asamblejā Rīgā.

Vizītes laikā Ministru prezidents tiksies ar ISAF komandieri, ģenerāli Stenliju Makristālu. Plānots, ka V.Dombrovskis varētu apmeklēt arī Latvijas operacionālās sadarbības padomnieku grupu, kas apmāca Afganistānas armiju šīs valsts austrumos.

Ministru prezidenta vizītes mērķis ir iepazīties ar situāciju Afganistānā, ņemot vērā to, ka pašlaik notikumi šajā valstī joprojām ir būtisks starptautiskās sabiedrības darba kārtības jautājums, un vienlaikus to, ka Afganistānā notiek nozīmīgākā NATO īstenotā starptautiskā operācija, kam novirzīti lielākie alianses resursi.

“Šis Afganistānai ir izšķirošs gads: pagājušā gada rudenī ir notikušas prezidenta vēlēšanas, ir uzsākta jauna stratēģija, ko piedāvājis ģenerālis Makristāls. Tādēļ svarīgākais uzdevums šobrīd ir apmācīt afgāņus, lai viņi būtu gatavi pārņemt varu savā valstī, īpaši koncentrējoties uz Afganistānas drošības spēku apmācību. Ir būtiski uzzināt arī pašu afgāņu viedokli par šiem jautājumiem,” tā vizītes mērķi raksturo Ministru prezidents.

Kopā ar V.Dombrovski Afganistānas vizītē delegācijas sastāvā iekļauti ārlietu ministrs Aivis Ronis, Aizsardzības ministrijas izpildsekretārs militāro spēju attīstības jautājumos, ģenerālmajors Raimonds Graube, Latvijas vēstnieks Afganistānā Igors Apokins, Ministru prezidenta ārlietu padomniece Solveiga Silkalna, Aizsardzības ministrijas politiskais direktors Jānis Garisons, Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos, pulkvedis Igors Rajevs.

Pašreiz Latvijas kontingentā Afganistānā dienē 177 karavīri.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!