• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2010. gada 13. maija sēdi

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežošanu

Tāpat kā šogad, arī 2011.gadā nekustamā īpašuma nodokļa apmērs nedrīkstēs pārsniegt iepriekšējam gadam aprēķināto nodokļa apmēru vairāk kā par 25 procentiem. Šādu nosacījumu paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā konceptuāli atbalstītie grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”.

Minēto ierobežojumu nākamgad piemēros arī tādiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem daudzdzīvokļu mājā, kuri sastāv no vienas telpu grupas un zemes domājamām daļām, kas no jauna izveidotas privatizācijas rezultātā, ja attiecīgajai telpu grupai nav mainīts lietošanas veids, kā arī gadījumos, ja zemei ir mainīts nekustamā īpašuma lietošanas mērķis.

Spēkā esošā kārtība nosaka, ka nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežojumu piemēro 2010.gadā. Izmaiņas likumā izstrādātas, lai ierobežotu nekustamā īpašuma nodokļa pieaugumu, ņemot vērā, ka nākamgad nodokļa apmērs pēc nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības aktualizācijas varētu būtiski pieaugt, norāda grozījumu autori.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nolēma lūgt Saeimu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”” pirmajā lasījumā kā steidzamu izskatīt Saeimas 20.maija sēdē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!