• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.1999., Nr. 11/12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

15.01.1999., Nr. 11/12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre:

— sarunā ar Krievijas vēstnieku

Vakar, 14.janvārī, tieslietu ministre Ingrīda Labucka tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Udaļcovu.

Tikšanās pamatjautājums bija Latvijas un Krievijas tiesiskās palīdzības līguma izpilde civilajās, ģimenes un krimināllietās, kas ir spēkā kopš 1995.gada marta. Tiesiskā palīdzība galvenokārt skar tiesas dokumentu nodošanu, liecinieku un pušu nopratināšanu, spriedumu atzīšanu, tiesājamo personu izdošanu, informācijas pieprasīšanu, kā arī apmaiņu ar informāciju par spriedumiem krimināllietās.

1998.gadā Latvijas Tieslietu ministrija nosūtīja uz Krievijas Federāciju 55 lūgumus par tiesas spriedumu atzīšanu un izpildi. Līdz šim nav izskatīts neviens no šiem lūgumiem. Pērn uz Krieviju nosūtīti arī 80 lūgumi par tiesas dokumentu nodošanu un citu procesuālo darbību veikšanu. Saņemtas tikai 16 atbildes.

Latvijas tiesām aizvadītajā gadā nosūtīts 71 lūgums par Krievijas Federācijas tiesu spriedumu atzīšanu un izpildi Latvijas teritorijā. Līdz 1999.gada 1.janvārim tiesas izskatījušas 50, bet 21 lūgums joprojām ir izlemšanas stadijā.

I.Labucka ierosināja: lai tiesiskā palīdzība starp abām valstīm būtu veiksmīgāka, nepieciešams noslēgt arī Latvijas un Krievijas Tieslietu ministriju sadarbības līgumu. Šāds līgums, piemēram, 1998.gada martā tika parakstīts starp Latvijas un Ukrainas Tieslietu ministrijām.

Krievijas vēstnieks Latvijā interesējās par naturalizācijas gaitu un prognozēm par naturalizācijas apjomiem, krievu skolotāju likteni, kuri atbrīvoti no darba pēc valsts valodas atestācijas, vaicājot, vai tas ir tiesiski. I.Labucka atbildēja, ka katrā konkrētajā gadījumā pastāv iespēja iesniegt prasību tiesā.

A.Udaļcovs izteicās, ka, pēc viņa domām, pēdējā laikā Latvijas un Krievijas attiecībās vērojamas pozitīvas iezīmes.

Tieslietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!