• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunās 4.maija pastmarkas pirmās dienas zīmogošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2010., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas neatkarības atjaunošanas izspēli

Vēl šajā numurā

07.05.2010., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunās 4.maija pastmarkas pirmās dienas zīmogošanu

Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

4.maijā par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 20.gadadienai Saeimas namā notika pastmarkas “1990.gada 4.maija deklarācijai 20 gadi” pirmās dienas zīmogošana.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, ievadot pastmarkas pirmās dienas zīmogošanu, norādīja, ka šī ir īpaša diena mūsu valstij, jo mēs atzīmējam mūsu valsts neatkarības atjaunošanas 20.gadadienu. “Katrai neatkarīgai valstij ir savi simboli, kas ir nesaraujami saistīti ar valsts neatkarību – valsts karogs, valsts ģerbonis un valsts himna. Bet būtisks valsts simbols ir arī pastmarkas. Šī par godu svētkiem izdotā pastmarka stāstīs par Latvijai nozīmīgo notikumu cilvēkiem visā pasaulē,” savā uzrunā uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze norādīja, ka Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītajai pastmarkai ir dubulta vērtība – tā ir ne tikai vērtīga marka filatēlistu kolekcijās, bet tā šodien – Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas gadadienā – tiek apzīmogota tieši Saeimas namā.

Pirmo pastmarku svinīgi apzīmogoja Saeimas priekšsēdētājs un VAS “Latvijas Pasts” valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Pastmarkas dizaina autors ir mākslinieks Juris Utāns. Pastmarkā ir attēlots Latvijas karogs, un tās tirāža būs 500 tūkstoši eksemplāru. 4.maija pastmarkas nominālvērtība būs 35 santīmi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!