• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts stratēģiskās attīstības plānu 2010.–2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2010., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par Agneses Lešinskas atbrīvošanu no Administratīvās rajona tiesas tiesneša amata

Vēl šajā numurā

29.04.2010., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts stratēģiskās attīstības plānu 2010.–2013.gadam

Saeima 22.aprīlī uzdeva valdībai līdz 2010.gada 1.jūnijam iesniegt Saeimā 2010.–2013.gadam izstrādātu stratēģiskās attīstības plānu. Šāds lēmums pieņemts, apstiprinot Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas izstrādāto dokumentu par neatliekamajiem pasākumiem koordinētai valsts rīcībai.

Kā norādīja par lēmuma projekta virzību atbildīgās komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, valstij ir nepieciešams vienots stratēģiskās attīstības plāns, kurā būtu definēti konkrēti mērķi, vidēja termiņa prioritātes, veicamās darbības un sasniedzamie rezultāti. Tas ļautu plānot valsts attīstību atbilstoši pašreizējai ekonomiskajai situācijai, skaidroja komisijas priekšsēdētājs.

A.Bērziņš, kura vadītā komisija ir atbildīga par starptautiskā aizdevuma izlietojuma uzraudzību, informēja, ka uz vienotu attīstības plāna izstrādi aicinājuši arī finanšu speciālisti un uzņēmēji. Nākamais solis būs šo plānu apstiprināt ar likumu, lai jau nākamā gada valsts budžets tiktu veidots, balstoties uz vienotu attīstības plānu.

Tāpat Saeima uzdeva valdībai izvērtēt līdzšinējo attīstības plānošanas dokumentu savstarpējo atbilstību, kā arī atbilstību normatīvajiem aktiem. Saeima arī uzdeva aktualizēt attiecīgos plānus vai atteikties no tiem.

A.Bērziņš deputātus informēja, ka līdz 2009.gada 31.decembrim Latvijas valsts no starptautiskajiem aizdevējiem saņēmusi 2,3 miljardus latu. Lielākā daļa no aizdevuma – 876,7 miljoni latu – izlietoti valsts budžeta fiskālā deficīta segšanai. 772,9 miljoni latu izmantoti AS “Parex banka” atbalstam. 455,8 miljoni latu bija nepieciešami valsts iekšējā parāda refinansēšanai, savukārt atlikusī aizdevuma daļa – 122,6 miljoni latu – Valsts kases likviditātes rezervei.

Vienlaikus Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka par starptautiskā aizdevuma izlietojuma efektivitāti varēs spriest pēc Valsts kontroles ziņojumiem, vērtējot ministriju un tās padotības iestāžu darbu 2009.gadā.

Saeima lēmumu uzticēt starptautiskā aizdevuma izlietojuma uzraudzības funkciju Publisko izdevumu un revīzijas komisijai pieņēma 2009.gada 15.janvārī. Komisija aizvadītajā gadā sasauca 29 sēdes.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!