• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stratēģisku pieeju sadarbībai ar latviešiem ārzemēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2010., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts stratēģiskās attīstības plānu 2010.–2013.gadam

Vēl šajā numurā

29.04.2010., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stratēģisku pieeju sadarbībai ar latviešiem ārzemēs

Saeimas Ārlietu komisija aicina valdību, parlamentu un citas atbildīgās institūcijas vienoties par stratēģisku vīziju sadarbībai ar strauji pieaugošo latviešu diasporu ārzemēs, lai saglabātu viņu saikni ar dzimto zemi.

Līdz ar Īpašu uzdevumu ministrijas sabiedrības integrācijas lietās likvidēšanu šie jautājumi vairs nav nevienas minis­trijas atbildībā, pēc Tieslietu ministrijas un Ārlietu ministrijas amatpersonu uzklausīšanas 21.aprīļa sēdē konstatēja Ārlietu komisija. Sadarbībai ar latviešiem ārzemēs vairs tikpat kā netiek piešķirts finansējums, un šis jautājums vairs nav atrodams starp valdības aktualitātēm, uzsver Ārlietu komisija.

Apzinoties sarežģīto emigrācijas situāciju, demogrāfiskās tendences valstī un kaitējumu, kādu politikas un stratēģijas nerealizēšana nodara Latvijas valsts nākotnei, komisija aicina Ministru kabinetu un visus politiskos spēkus sakārtot normatīvo bāzi, nosakot atbildīgo minis­triju, tās kompetenci un izveidojot koordinētu sistēmu sadarbībai ar diasporu.

Ārlietu komisija aicina īstenot atbilstošu un ilgtspējīgu valsts politiku un pro­grammas, kas paredz paplašināt sadarbību ar diasporu, piešķirot šim mērķim attiecīgu finansējumu. Ievērojot demogrāfiskās tendences, komisija arī aicina izvērtēt ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidotās darba grupas priekšlikumus Pilsonības likuma modernizēšanai.

Saeimas Ārlietu komisijas darba kārtībā jautājums par latviešu diasporu ārzemēs tika iekļauts pēc komisijas deputātu vizītes ASV, kur to īpaši akcentēja Amerikas Latviešu apvienība.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!