• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunu bezmaksas numuru sēriju sociāliem pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2010., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Latvijas un Kazahstānas tālākās sadarbības virzieniem

Vēl šajā numurā

27.04.2010., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunu bezmaksas numuru sēriju sociāliem pakalpojumiem

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) informē, ka Latvijā tiks ieviesti seši sešciparu numuri, kas sāksies ar 116, un tie tiks izmantoti noteiktam sociāla satura pakalpojumu lokam.

Pakalpojumus plānots ieviest, pamatojoties uz Eiropas Komitejas lēmumu, kas paredz, ka 116 rezervētie numuri tiks paredzēti saskaņotajiem pakalpojumiem ar sociālo vērtību un zvani uz šiem numuriem paredzēti bez maksas.

Plānots, ka katram numuram tiks paredzēts konkrēts pielietojuma mērķis. Piemēram, jau šobrīd Latvijā darbojas viens no 116 numuru pakalpojumiem – bērnu uzticības tālrunis, kuru apkalpo Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālisti.

Bērniem un pusaudžiem, zvanot uz uzticības tālruni 116111, ir iespēja saņemt profesionālu psihologu atbalstu un palīdzību krīzes situācijās. Izsaukumi tiek pieņemti gan no fiksētajiem, gan mobilajiem tālruņiem, un zvani ir bez maksas.

Numurs 116000 rezervēts palīdzības dienestiem pazudušu bērnu meklēšanai, kur dienests pieņems zvanus par pazudušiem bērniem un tālāk nodos informāciju policijai, kā arī sniegs padomu un atbalstu tām personām, kas ir atbildīgas par pazudušo bērnu, vai sniegs atbalstu meklēšanā.

Numurs 116006 rezervēts noziegumu upuriem, kur cietušie varēs bez maksas zvanīt speciālistiem, lai saņemtu emocionālu atbalstu, kā arī informāciju par tiesībām un iespējām tās izmantot un vērsties attiecīgajās organizācijās. Tāpat speciālisti sniegs informāciju par vietējo policiju un kriminālprocesiem, iespējām saņemt kompensāciju vai apdrošināšanas jautājumiem.

Bezmaksas numurs 116117 plānots neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Zvanot uz šo numuru, zvanītājs steidzamos, bet ne dzīvību apdraudošos gadījumos tiks novirzīts uz attiecīgo medicīnas dienestu. Kā arī plānots, ka zvanītājs tiks savienots ar kvalificētu un apmācītu operatoru.

Savukārt, zvanot uz numuru 116123, iedzīvotājiem būs iespēja saņemt psiholoģisku atbalstu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija ir vadošā iestāde arī elektroniskās pārvaldes, informācijas sabiedrības un informācijas tehnoloģijas jomā. Ministrijas viens no mērķiem ir e-pakalpojumu ieviešana valsts pārvaldē, to koordinēšana un veicināšana, kā arī ministrija aktīvi darbojas elektronisko sakaru apakšnozares radiofrekvenču spektra joslas un numerācijas jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!