• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotas elektroniskas pieteikšanās sistēmu augstskolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2010., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunu bezmaksas numuru sēriju sociāliem pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

27.04.2010., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotas elektroniskas pieteikšanās sistēmu augstskolās

22.aprīlī Valsts reģionālās attīstības aģentūrā (VRAA) Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors Juris Skujāns un Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts parakstīja līgumu par vienotas elektroniskas pieteikšanās sistēmas izveidi un lietošanu 2010.gada studentu uzņemšanā.

Vienotā elektroniskā sistēma un e-pakalpojums studentu uzņemšanai universitātēs ir izveidoti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārziņā esošās darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” apakšaktivitātes 3.2.2.1.1. “Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība” projekta “E-pakalpojumi un to infrastruktūras attīstība” ietvaros. Projekta īstenošana tiek finansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

VRAA kā projekta ieviesējs sadarbībā ar universitātēm veido jaunu e-pakalpojumu topošajiem studentiem – vienotu pieteikšanās sistēmu, kas jau šogad interesentiem ļaus pieteikties uz visu trīs projektā iesaistīto universitāšu piedāvātajām pamatstudiju programmām vienā interneta vietnē par vienu reģistrācijas maksu. Pieteikties studijām LU, LLU un RTU būs iespējams, izmantojot portālu www.latvija.lv.

Reģistrējoties portālā vai izmantojot kādu no portālā pieejamajām banku autorizācijām, studētgribētāji varēs iesniegt pieteikumu studijām un izvēlēties sev interesējošas studiju programmas jebkurā no trim projektā iesaistītajām universitātēm, kā arī noteikt izvēlēto studiju programmu prioritātes. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad minētajās universitātēs katrā bija citāda un diferencēta reģistrācijas maksa, piesakoties studijām, jaunajā sistēmā, piesakoties uz vairākām studiju programmām jebkurā no trim universitātēm vai vienlaikus – visās minētajās universitātēs, būs jāveic tikai viens maksājums. Līdztekus jaunajai iespējai pieteikties elektroniski universitātēs saglabāsies arī klātienes pieteikšanās studijām.

Šobrīd tiek veikti pēdējie jaunās sistēmas un e-pakalpojuma pilnveides darbi, kā arī programmatūras testēšana, lai jūlija sākumā tā būtu gatava darbam.

Pieteikumu pieņemšana studijām augstskolās šogad notiks no 19. līdz 27.jūlijam.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!